Aanstormend talent helpt Barça aan late zege in El Madrigal

Barcelona is na twee speelronden nog foutloos in de Primera División. De nummer twee van het afgelopen seizoen won vorige week in eigen huis van Elche en pakte zondagavond de drie punten bij Villarreal, dankzij een laat doelpunt van de negentienjarige Sandro. Villarreal raakte weliswaar twee keer de paal en miste in de eerste helft nog een enorme kans, maar Marcelino en zijn mannen zullen toch moeten toegeven dat de 0-1 overwinning van de bezoekers zonder meer verdiend was.

Barcelona was in El Madrigal constant op zoek naar de overwinning en werd daar uiteindelijk dus ook voor beloond. De ploeg van Luis Enrique was de bovenliggende partij, maar Villarreal stond erg verdediging opgesteld en gaf maar weinig weg. De gastheren kregen in de eerste helft zelf nog een enorme kans om op voorsprong te komen, toen Victor Ruiz een voorzet van Giovani Dos Santos leek binnen te kunnen lopen. De verdediger werkte de bal met zijn knie echter wonderwel over het doel van Claudio Bravo, waardoor Barcelona met de schrik vrijkwam.

Veel meer liet de thuisploeg voor rust niet zien en de eerste kans van de wedstrijd was ook voor Barcelona geweest, maar Pedro stuitte op Sergio Asenjo. Later in de eerste helft kwam Lionel Messi nog erg dicht bij de openingstreffer, maar zijn vrije trap belandde op de paal, waardoor Villarreal en Barcelona in evenwicht de rust in gingen. In de tweede helft probeerde Barcelona een einde te maken aan dat evenwicht, maar Villarreal kwam vijf minuten na de thee dicht bij de 1-0. Jérémy Mathieu maakte bijna een eigen doelpunt, maar zag de bal via zijn sliding op de paal belanden.

Barcelona hervatte de zoektocht naar de voorsprong en een klein kwartier na rust bracht Luis Enrique Neymar binnen de lijnen voor Munir El Haddadi. De Braziliaan creëerde na een combinatie met Messi direct een goede kans, maar de voorzet van Ivan Rakitic was niet op maat, waardoor Villarreal kon opruimen. Messi en Neymar zorgden hierna voor nog meer gevaar, voordat Villarreal bij een spaarzame tegenaanval wéér de paal raakte. De bal kwam bij Tomás Pina en hij werkte het speeltuig richting de verre hoek, maar zag zijn inzet tegen het houtwerk belanden.

Barcelona kon dus opgelucht ademhalen, maar verdiende een achterstand zeker niet. De bezoekers waren veel sterker dan Villarreal en een kwartier voor tijd kwam Messi weer dicht bij, maar nu werkte de Argentijn de bal net naast. Even later schoot Messi ook nog tegen een tegenstander aan en het beste leek er wel af te zijn bij de aanvaller, maar acht minuten voor het eindsignaal bereidde hij toch de openingstreffer voor. Messi werd op de rand van buitenspel aangespeeld en legde de bal klaar op de doellijn, waar de instormende Sandro Barcelona aan de drie punten kon helpen.