Aanvalstrio helpt Barcelona aan eenvoudige overwinning bij Eibar

FC Barcelona mag zich voor even de koploper van de Liga noemen. De Catalanen wisten zaterdagmiddag Eibar met 3-0 opzij te zetten. Het aanvalstrio Messi, Suarez en Griezmann zorgde voor de doelpunten.

FC Barcelona heeft na een volledige interlandweek geen fouten gemaakt in de Liga. De Catalanen kenden een vrij eenvoudig duel in Eibar. De ploeg van Ernesto Valverde, dat zonder de geschorste Gerard Pique en Dembélé speelde, gaf in het hele duel vrijwel niets weg aan de thuisploeg.

Zelf kwamen de Catalanen slechts tot een handje vol doelpogingen en daarvan wist de aanval van Barcelona drie keer te profiteren. Antoine Griezmann kon in de eerste helft profiteren van een defensieve fout. De Fransman kon eenvoudig de 0-1 binnen schieten na een diepte pass van Lenglet. Voor rust kreeg Lionel Messi, op aangeven van Frenkie de Jong, ook nog een grote kans, maar de Argentijn vergat de bal na het uitkappen van de doelman.

Na de pauze gooide Barcelona het duel na een kwartier spelen in het slot via Lionel Messi. Een goed opgezette aanval van de Jong kwam via Suarez en Griezmann uiteindelijk terecht bij Messi. De Argentijn kon uiteindelijk eenvoudig de 0-2 binnen schieten voor Barcelona.

Luis Suarez bracht ruim 20 minuten voor tijd de score op 0-3. De aanvaller kon na een goede steekpass van Griezmann op Messi, eenvoudig voor open doel het laatste doelpunt van de Catalanen raak schieten.

Barcelona staat daarmee voorlopig op de eerste plaats in de Liga, maar zal bij een overwinning van Real Madrid later dit weekend zakken naar de tweede plaats. Woensdag speelt Barcelona in de Champions League tegen Slavia Praag.