Arda Turan wervelt voor Barcelona

In Groep C waren de kaarten al geschud: Barcelona is zeker van de eerste plek, Manchester City gaat mee naar de volgende ronde van de Champions League en Borussia Mönchengladbach overwintert in de Europa League. De laatste groepswedstrijd was, met name voor Barcelona en Manchester City, een mogelijkheid om de basisopstelling wat op te schudden. Arda Turan greep zijn kans.

Trainer Luis Enrique van Barcelona liet van de grote namen Lionel Messi ‘gewoon’ in de basis beginnen en de Argentijn had na een klein kwartier zijn ‘gebruikelijke’ doelpunt alweer te pakken. Messi combineerde met Arda en schoof binnen voor het gewenste vroege doelpunt. Arda, die dus in tegenstelling tot spelers als Neymar en Luis Suárez mocht opdraven, drukte na de onderbreking al helemaal zijn stempel op de wedstrijd.

Vijf minuten na de pauze kopte hij bij de tweede paal binnen bij een van richting veranderde voorzet van Denis Suárez. Weer vijf minuten later tekende de Turk ook voor de 3-0, door vanaf een meter of elf raak te schieten op aangeven van Aleix Vidal. De avond van Arda was compleet toen hij, met dank aan Paco Alcácer, bij de tweede paal binnen prikte voor zijn hattrick. Bij Barcelona stond Jasper Cillessen onder de lat.

Lees meer op www.voetbalzone.nl

Facebook
Twitter