Barça alleen op kop na overwinning tegen Villarreal

Barcelona lijkt klaar voor voor de krachtmeting met Real Madrid, de eerste wedstrijd na de komende interlandperiode. Het team van Luis Enrique zegevierde zondagmiddag met 3-0 over Villarreal dankzij twee doelpunten van Neymar en éen van Luis Suárez. Het tweetal heeft sinds de blessure van Lionel Messi liefst 20 van de 25 doelpunten van de Catalanen voor hun rekening genomen. Door de zege gaat Barcelona alleen aan kop; Real Madrid verloor in Sevilla.

In de eerste helft werd weliswaar niet gescoord, maar het Camp Nou was getuige van een prachtige en intensieve wedstrijd tussen twee van de beste ploegen van de Primera División. Het team van Luis Enrique controleerde het duel, maar was niet in staat om het overwicht uit te drukken in veel kansen. De beste mogelijkheid was voor Jérémy Mathieu, na nog geen half uur spelen. Na een goede aanval van Barcelona was de verdediger het eindstation, maar Alphonse Areola keerde de inzet met zijn voeten.

Villarreal probeerde op zijn beurt de opbouw van Barcelona in de eerste 45 minuten zo snel mogelijk te verstoren en via countervoetbal toe te slaan. Denis Suárez en Roberto Soldado zorgden voor enig gevaar, maar de beste kans voor het team van Marcelino was op slag van rust. Na een goede één-twee met Mario kwam Samu Castillejo oog in oog met Claudio Bravo staan, maar de doelman kwam als winnaar uit de strijd.

In de tweede helft trok Barcelona het duel naar zich toe. Na een fout van Bruno werd Neymar door Sergio Busquets gelanceerd en verscheen na een uur spelen de 1-0 op het scorebord. Tien minuten later was het weer raak. Jaume Costa beging een overtreding op Munir El Haddadi en Súarez mocht van Neymar de strafschop verzilveren; 2-0. Het was Neymar die vervolgens de eindstand bepaalde. Dankzij een omgekeerde sombrero in het strafschopgebied had hij ruimte om de bal laag achter Areola te schieten.

Bron: voetbalzone.nl