Barça begint aan nieuwe CL campagne met ruime overwinning

PSV is er dinsdagavond op bezoek bij Barcelona tijdens zijn openingswedstrijd van het nieuwe Champions League-seizoen niet in geslaagd om voor een stunt te zorgen. De koploper van de Eredivisie mocht na de openingsgoal van Lionel Messi uit een knap genomen vrije trap lang denken aan een goed resultaat, maar moest in de tweede helft toch capituleren. Door nog twee goals van Messi en een uithaal van Ousmane Dembélé stopte de teller uiteindelijk op 4-0, waardoor PSV met nul punten en een doelsaldo van min vier op de laatste plek in Groep B komt te staan. Barcelona blijft Internazionale, dat in extremis van Tottenham Hotspur wist te winnen, op gemaakte doelpunten voor en gaat nu aan kop in de poule.

Mark van Bommel besloot nog niet te starten met nieuwkomer Érick Gutiérrez en zag vanuit de dugout hoe de eerste kans van de wedstrijd voor zijn eigen ploeg was. Hoewel Barcelona het meest aan de bal was, mocht Gastón Pereiro nog voordat de eerste tien minuten om waren van net binnen de zestien op het doel van Marc-André ter Stegen volleren. De Uruguayaan slaagde er echter niet in om zijn poging onder de lat te houden en ook de tweede aardige kans voor de bezoekers bleef onbenut. Na een snelle uitbraak sneed Steven Bergwijn van links naar binnen en hij krulde zijn poging net langs de verkeerde kant van de paal.

De druk van de thuisploeg begin vervolgens toe te nemen en dat leidde ook tot de eerste mogelijkheden voor Barça. Een goede steekbal van Messi leverde Luis Suárez na twintig minuten spelen een goede kans op, maar de spits mikte net naast het doel van Jeroen Zoet. Hoewel de doelman van PSV hier nog opgelucht kon ademhalen, was het dik tien minuten later wel raak. Een tackle van Nick Viergever op Ousmane Dembélé leidde tot een vrije trap voor Messi en de Argentijn schoot de bal op fraaie wijze buiten het bereik van Zoet in de rechterbovenhoek.

Na de onderbreking opende Barcelona de beschietingen met twee pogingen van Philippe Coutinho, waarvan de laatste door Zoet uit de bovenhoek geplukt moest worden. PSV liet zich echter ook niet onbetuigd en verscheen via Angeliño en Hirving Lozano voor het doel van Ter Stegen. De Spanjaard knalde een kiezelharde poging echter recht op de doelman van de thuisploeg, terwijl een schot van zijn Mexicaanse ploeggenoot een paar minuten later smoorde op het been van Gerard Piqué. Met nog iets meer dan twintig minuten op de klok kwam PSV goed weg toen een poging van Suárez op de lat belandde, maar in de daaropvolgende fase verdween een goed resultaat definitief buiten het bereik van de Eindhovenaren.

Dembélé draaide zich eerst knap vrij op het middenveld, waarna hij Zoet met een bekeken uithaal kansloos liet en even later zag hoe ook Messi scoorde. De Argentijn ontsnapte op rechts aan de aandacht van Jorrit Hendrix en Angeliño en rondde af na een boogbal van Ivan Rakitic. In de slotfase kwam PSV met een man meer op het veld te staan nadat Samuel Umtiti in moest rukken met zijn tweede gele kaart en de bezoekers dachten nog dichterbij te komen na een goal van Lozano. De Mexicaan bevond zich echter op het moment van scoren in buitenspelpositie en zag zijn goal afgekeurd worden. Met een man minder tekende Messi vlak voor tijd ook nog voor zijn derde van de avond.