Barça boekt derde zege op rij

Barcelona heeft zaterdag ook de derde competitiewedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Op eigen veld zorgde Neymar er als invaller voor dat het dapper strijdende Athletic Club met 2-0 van het veld ging. Luis Enrique koos ervoor om voorin te beginnen met Munir El Haddadi, Pedro en Lionel Messi. Dat wakkerde de aanvalslust weliswaar aan, maar pas nadat El Haddadi plaatsmaakte voor Neymar werd de zege veiliggesteld. Op aangeven van Sergio Busquets en Messi maakte hij er twee.

Barcelona zette de eerste twee duels van de competitie om in winst, maar had het zaterdag wat moeilijker tegen Athletic Club. De Basken speelden gedurfd vooruit en zonder veel schroom en dat zorgde ervoor, dat Barcelona veel aandacht moest geven aan de verdedigende taken. Beñat dwong Claudio Bravo tot een redding en de keeper moest ook antwoorden op een hard en laag schot van Ander Iturraspe. In aanvallend opzicht was El Haddadi gretig, echter zonder het gewenste resultaat en kopte Messi een keer over.

Luis Enrique zag vanaf de kant hoe de wedstrijd gelijk opging in Camp Nou. De trainer appelleerde, net als alle Barça-gezinde aanwezigen, voor een strafschop toen El Haddadi naar de grond ging. De protesten werden echter weggewuifd en dus moest Barcelona het blijven proberen. Gorka Iraizoz stond echter goed en weerhield ook Messi voor rust af van de openingstreffer. Vroeg in de tweede helft mocht Neymar al gaan warmlopen en Luis Enrique stuurde hem er even later in, voor de moegestreden El Haddadi die een doelpunt nog afgekeurd had zien worden.

Voordat Neymar erbij kwam had Barcelona al het beste van het spel en dat werd alleen maar sterker mét de Braziliaan. Hij schoot zelf net naast en ging even later een mooie combinatie aan met Andrés Iniesta. Voordat Messi daarna bereikt kon worden zat er al een been tussen van een Athletic-verdediger. Barcelona bleef echter knokken voor een doelpunt en kreeg ook loon naar werken, met nog zo’n kwartier te spelen. Sergio Busquets bediende Neymar met een mooie bal en de invaller rondde door de benen van de uitgekomen Iraizoz af voor de 1-0.

Die treffer brak acuut het verzet van de Basken. Messi kreeg het niet veel later op zijn heupen en soleerde langs drie, vier man van Athletic. Daarna tikte hij met links de bal achteloos richting de vrijstaande Neymar: van tien meter vond hij met binnenkant voet de rechter benedenhoek. Martín Montoya was in de slotfase vervolgens nog dicht bij de derde van de wedstrijd, maar zijn inzet ging tegen de lat en werd daarna opgeraapt. Barcelona kan nu met vertrouwen de voorbereiding op het duel met APOEL Nicosia in de Champions League ingaan.

Facebook
Twitter