Barça geeft voorsprong uit handen op Villarreal

De laatste keer dat Barcelona punten liet liggen in de Primera División was op 2 januari, in het uitduel met Espanyol. Zondag was het weer een keer ‘raak’. De schier onverslaanbare ploeg van trainer Luis Enrique gaf op bezoek bij Villarreal, de nummer vier van de ranglijst, een 0-2 voorsprong uit handen: 2-2.

Villarreal doet met een vierde plek in de rangschikking uitermate goed mee in de top van de Primera División, maar de ploeg had de laatste drie wedstrijden op rij niet gewonnen. Met Sevilla in de nek hijgend was het voor Villarreal niet bepaald gunstig dat titelfavoriet Barcelona op bezoek kwam, maar dat de gele brigade de huid duur zou verkopen stond wel vast. Al na twee minuten raakte Manu Trigueros de paal en niet veel later werd keeper Claudio Bravo getest door Cédric Bakambu.

De ploegen hielden elkaar in een houdgreep, tot een fout in de defensie van Villarreal voor het openingsdoelpunt zorgde. Keeper Sergio Asenjo kwam van zijn lijn om de bal te vangen, maar hij kwam er niet bij en dat was voor Ivan Rakitic een geschenk uit de hemel. De middenvelder kreeg de bal pardoes voor zijn voeten en hij werkte prima af.

De scheidsrechter trok veel gele kaarten, maar toen Gerard Piqué hands maakte bleven de kaarten op zak. Piqué had al geel en was bij nog een gele kaart dus aan de beurt geweest om te gaan douchen. Villarreal-trainer Marcelino wond zich ongelooflijk op en mocht van de arbiter wél vertrekken. Dat Barcelona op slag van rust ook nog eens een onbegrijpelijke strafschop kreeg was het hek helemaal van de dam. Keeper Asenjo pakte de bal en Neymar wilde alweer omkeren om verder te spelen, maar de scheidsrechter wees zomaar naar de stip. Lionel Messi gunde de eer aan Neymar en de Braziliaan faalde niet: 0-2.

Villarreal wist dat het na rust moest komen, maar tegen Barcelona is het normaal gesproken onmogelijk een 0-2 achterstand te repareren. Na een uur zette Bakambu zijn ploeg in ieder geval op het goede spoor door de bal binnen te prikken. De Barcelona-defensie zag er niet goed uit en dat deed het niet veel later opnieuw niet: Roberto Soldado kopte de bal via Jérémy Mathieu, die een eigen doelpunt op zijn naam kreeg, binnen voor de 2-2. In de slotfase kregen beide partijen kansen, maar doelpunten vielen er niet meer.

Bron: voetbalzone.nl