Barça haalt met 8 goals verschroeiend uit

Real Madrid weet dat het zaterdagavond in de lastige uitwedstrijd tegen Sevilla geen steken mag laten vallen. Barcelona kwam eerder op zaterdag in actie tegen hekkensluiter Córdoba en zoals al verwacht werd pakte de ploeg van trainer Luis Enrique drie punten. Dat gebeurde met vertoon van macht: 0-8. ‘MSN’ maakte er zes en Lionel Messi nam er twee voor zijn rekening, waaronder zijn vijftigste in alle competities en zijn veertigste in de Primera División. De aanvaller stak zo Cristiano Ronaldo, die op 39 staat, voorbij op de lijst der topschutters.

Dat Barcelona zou gaan winnen van hekkensluiter Córdoba stond op voorhand al wel vast. De thuisploeg boekte in januari de laatste zege in een officiële wedstrijd en de laatste zeven thuisduels in de Primera División gingen allemaal verloren. Een achtste nederlaag, tegen Barcelona dus, zou een unicum betekenen: nooit eerder verloor een Spaanse ploeg op het hoogste niveau acht thuiswedstrijden op rij. Die nederlaag zou er ook komen, al had Barcelona het in de eerste helft nog knap lastig met het aanvankelijk nog dappere Córdoba.

De thuisploeg heeft weliswaar veel wedstrijden verloren, maar met grote cijfers gebeurde dat nooit (Real Madrid 1-2, Valencia 1-2, Atlético Madrid 0-2) en ook Barcelona kwam er maar moeilijk door. Een virtuoze solo van Messi leek het schamele hoogtepunt van de eerste helft te worden, tot Barcelona vlak voor de pauze de duimschroeven aandraaide. Een heerlijk balletje van Messi werd door Ivan Rakitic met een enorme knal gepromoveerd tot assist: 0-1. Voor Messi was het alweer zijn achttiende assist van het seizoen, een evenaring van zijn persoonlijk record.

In de blessuretijd van het eerste bedrijf zette Luis Suárez eigenlijk al een punt achter de wedstrijd. Andrés Iniesta zag de Uruguayaan vertrekken, leverde de bal fantastisch af en zag Suárez de bal tegen de touwen prikken. Messi had op dat moment nog niet gescoord, maar daar zou direct na rust verandering in komen. Dani Alves zette voor en Messi kopte binnen voor zijn vijftigste goal in vijftig officiële duels van dit seizoen. Tevens was zijn treffer de honderdste competitiegoal van Barcelona dit seizoen.

Córdoba kwam er na de pauze helemaal niet meer aan te pas en de thuisploeg stevende op een enorme nederlaag af. Die zou er ook komen. Suárez kopte knap binnen voor 0-3 (assist Dani Alves), Gerard Piqué kopte binnen voor 0-4 en Messi was Neymar te snel af voor 0-5. Met die goal kwam Messi op veertig competitiegoals, één meer dan Ronaldo. Messi kon verder uitlopen op zijn Portugese concurrent, maar gunde een toegekende strafschop aan Neymar. De Braziliaan zat niet goed in de wedstrijd, maar tekende door het gulle gebaar van Messi wel voor 0-7. Suárez schoof tot slot binnen voor 0-8.

Bron: voetbalzone.nl