Barça haalt nog eens zwaar uit tegen Getafe

Barcelona heeft zaterdagmiddag flink uitgehaald. De ploeg van Luis Enrique stuurde Getafe met een nederlaag van liefst 6-0 uit het Camp Nou. De score had nog veel hoger kunnen uitvallen: Lionel Messi miste namelijk opnieuw een strafschop. De Catalanen hebben nu liefst tien van de twintig strafschoppen dit seizoen, in alle competities, gemist. Messi was met een doelpunt en drie assists echter weer zeer belangrijk voor de lijstaanvoerder van de Primera División.

De ploeg van Luis Enrique legde in de eerste helft de basis voor de uitmuntende zege. Na acht minuten keken de bezoekers uit Getafe al tegen een achterstand aan. Juan Rodriguez probeerde een voorzet van Jordi Alba weg te werken, maar passeerde zijn eigen doelman: 1-0. Drie minuten later leek de 2-0 al te vallen, na een charge van Emiliano Velázquez op Neymar. Vicente Guiata raadde echter de intenties van Messi en stopte de strafschop van de Argentijn. De sterspeler miste liefst vier van de zeven strafschoppen in competitieverband dit seizoen.

Barcelona verdubbelde na twintig minuten spelen alsnog de voordelige marge: op aangeven van Messi kopte Munir El Haddadi de 2-0 binnen. Getafe kreeg voor rust nog twee tegendoelpunten om de oren. Na goed voorbereidend werk van Sergi Roberto en Messi nam Neymar de 3-0 voor zijn rekening en vier minuten voor de onderbreking ontving Messi de bal van Arda Turan en verschalkte hij Guiata; 4-0. Tussendoor raakte Gerard Piqué nog het aluminium.

In de tweede helft liep Barcelona nog verder uit. Al na enkele minuten verzilverde Neymar een pass van Messi en na nog geen uur spelen tekende Arda met een omhaal al voor de eindstand: 5-0 en 6-0. Luis Enrique gebruikte het laatste half uur om Sergi Samper, Thomas Vermaelen en Marc Bartra speeltijd te gunnen. De Catalanen wacht een belangrijke week, met krachtmetingen tegen Arsenal in de Champions League en Villarreal in competitieverband.

Bron: voetbalzone.nl