Barça haalt vlot Trofeo Gamper binnen

Barça won maandagavond de galawedstrijd ter ere van Joan Gamper.
In het jaarlijkse duel, dat plaatsvindt na de spelerspresentatie in het Camp Nou, was Club Léon kansloos, resultaat een droge 6-0.
Suarez maakte zijn officiële debuut voor Barça.

In de eerste helft had Barcelona reeds orde op zaken gesteld. De tegenstander uit Mexico bood weinig weerstand en had geen antwoord op de ingevingen van Neymar, Messi en Rakitic. Na nog geen drie minuten spelen kopte Messi al de bal tegen de touwen. Tien minuten later verdubbelde Neymar de voordelige marge. Na een pass van Andrés Iniesta rondde de Braziliaan koeltjes af: 2-0. Vlak voor rust rondde Neymar een rommelige situatie met de hak af: 3-0.

Munir El Haddadi maakte na rust zijn opwachting en gaf wederom zijn visitekaartje af. De pas achttienjarige aanvaller rondde simpel af na goed voorbereidend werk van Rakitic en Daniel Alves: 4-0. Twaalf minuten voor tijd had de aanvaller zijn tweede van de avond te pakken, op aangeven van Sandro. Laatstgenoemde bepaalde de eindstand, na een pass van Sergi Samper: 6-0. Suárez was een kwartier voor tijd de vervanger van Rafinha, maar had geen productief aandeel in het doelpuntenfestijn.

Opstelling: Bravo (Masip 60′), Alves (Montoya 60′), Mascherano (Piqué 45′), Mathieu (Bartra 60′), Jordi Alba (Grimaldo 75′), Sergio (Samper 60′), Iniesta (Sergi Roberto 60′), Rakitic (Xavi 60′), Rafinha (Suarez 75′), Neymar (Munir 45′) en Messi (Sandro 60′).