Barça haalt weer fors uit tegen Sporting Gijón

Een paar uur nadat Real Madrid (2-3 bij Rayo Vallecano) en Atlético Madrid (1-0 tegen Málaga) overwinningen boekten heeft ook Barcelona zijn zaterdagse competitiewedstrijd winnend afgesloten. De regerend kampioen van Spanje pakte thuis Sporting Gijón met 6-0 in: Lionel Messi opende de wedstrijd, daarna schitterde Luis Suárez met een hattrick (waarvan twee strafschoppen), Neymar benutte penalty nummer drie en Suárez sloot af met de zesde van de avond. Hij maakte zijn tweede vierklapper op rij en staat op 34 doelpunten, drie meer dan Cristiano Ronaldo.

Een paar dagen na het enorme pak slaag dat Barcelona uitdeelde in Riazor (0-8 tegen Deportivo) was Gerard Piqué er achterin weer bij en moest Aleix Vidal opnieuw genoegen nemen met een plek op de bank. De eerste goede mogelijkheid was voor de bezoekers uit Asturië, waarbij Miguel Guerrero over rechts weg snelde en afgaf richting Alex Menendez. Die kreeg de bal echter net iets achter zich en kon niet goed inschieten: zijn poging was een eenvoudige prooi voor Claudio Bravo.

Uit de eerste de beste aanval die Barcelona daarna opzette was het meteen raak. Een pass naar Suárez werd weggebokst door Iván Cuellar, maar kwam in de lucht terecht bij Messi, die kordaat raak kopte over de bijeen verzamelde verdedigers van Sporting. Hij maakte zo zijn veertigste doelpunt van dit seizoen voor Barcelona. Verder dan die 1-0 kwamen de Catalanen echter niet: twee schoten van Suárez waren het maximaal haalbare. Sporting was op slag van rust nog het dichtst bij via Alen Halilovic, maar Piqué bracht uitkomst.

Aan het begin van de tweede helft besloot Luis Enrique verder te gaan met Dani Alves op Sergi Roberto’s positie en zocht Barcelona naar de tweede treffer, die meer rust zou geven. Die kwam er uiteindelijk na dik een uur voetballen: bij de tweede paal dook hij randje buitenspel op en schoof hij een lage voorzet van Andrés Iniesta diagonaal binnen. El Pistolero maakte zo doelpunt nummer 31 van dit seizoen in Spanje, waarmee hij gelijk kwam met Cristiano Ronaldo als topscorer.

In het resterende half uur in Camp Nou werkte Barcelona verder aan het doelsaldo en werd het 3-0 en 4-0 via Suárez. De spits mocht twee keer aanleggen van elf meter: eerst nadat Roberto Canella een bal van Dani Alves met de hand beroerde en daarna omdat Neymar naar het gras werd geduwd in de zestien meter. Suárez was beide keren foutloos van de stip en voerde zo zijn totaal op tot 33 doelpunten. Voor de spits was het hattrick nummer zeven in het shirt van zijn club en zijn tweede op rij in de competitie.

Sporting Gijón geloofde het wel in de laatste tien minuten en kreeg tot overmaat van ramp ook nog strafschop nummer drie om de oren. Carlos Clos Gómez wees andermaal naar de stip toen Ognjen Vranjes zich onreglementair vergreep aan Suárez: Neymar nam de bal dit keer aan en schoot ook raak. Het was penalty nummer negentien (!) dit seizoen voor Barcelona in de Primera División, een absoluut record. De lijdensweg voor de bezoekers was nog niet compleet voorbij, want Suárez tekende nog voor zijn vierde van de avond en bepaalde de eindstand op 6-0.

Bron: voetbalzone.nl