Barça heeft Suárez en Messi niet nodig in San Mamés

Barcelona heeft woensdagavond een goede stap gezet richting de halve finales van het toernooi om de Copa del Rey. Het team van Luis Enrique boekte in het eerste kwartfinaleduel met Athletic Club een degelijke overwinning: 1-2. De doelpunten in San Mamés kwamen op naam van Munir El Haddadi, Neymar en Aritz Aduriz. Het weerzien tussen de Basken en de Catalanen, de finalisten van afgelopen seizoen, is over een week, in het Camp Nou.

Athletic domineerde de eerste twintig minuten van de wedstrijd, maar kreeg het niet voor elkaar om Marc-André ter Stegen aan het werk te zetten. Barcelona daarentegen profitieerde optimaal van de kansen die men kreeg. Na achttien minuten brak Munir de ban: na een uitstekende voorzet van Ivan Rakitic vanaf de rechterkant rondde de jonge aanvaller goed af.

Barcelona, dat zonder onder meer Lionel Messi en Luis Suárez aantrad, speelde daarna goed op balbezit en had maar een paar minuten nodig om de voordelige marge te vergroten. Iago Herrerín kwam onnodig en onbeholpen zijn doel uit, waarna Neymar de bal op eenvoudige wijze in het lege doel kon werken: 0-2. Een hard gelag voor Athletic, dat nog voor rust geluk had dat Andrés Iniesta niet een pass van Neymar kon verzilveren.

De tweede helft viel tegen: Barcelona nam genoegen met de tussenstand, terwijl Athletic niet bij machte was om de achterstand te verkleinen. In de slotfase verhoogden de Basken de druk op de defensie van de bezoekers. Ter Stegen redde goed op een inzet van Sabin van dichtbij, maar moest daarna toch de 1-2 incasseren. Daniel Alves ging de fout in, waarna Aduriz op aangeven van Mikel San José voor een spannender weerzien in Catalonië zorgde.

Bron: voetbalzone.nl