Barça in eigen Camp Nou ten onder

Barcelona ziet Atletico Madrid dit weekend misschien alleen aan de leiding gaan, want het verloor op eigen veld de strijd om de oostkust tegen Valencia: 2-3 werd het in Camp Nou. Defensief rammelde het bij Barcelona langs alle kanten, vooral in de tweede helft.
Barcelona had alles onder controle in de eerste helft, mede dankzij het mooie doelpunt van Alexis na zeven minuten. De Chileen wipte de bal vanuit een heel scherpe hoek subtiel over doelman Diego Alves.
Geen vuiltje aan de lucht dus voor Barcelona, al had het wel geluk toen doelman Valdes onder een hoge bal doorging en de bal maar net naast de paal hobbelde.
Net voor de rust ging het toch helemaal fout. Balverlies leidde een snelle tegenaanval van Parejo in. Die stak de bal simpel naar Feghouli, die hem al even makkelijk terug aan Parejo gaf en die hoefde hem maar binnen te leggen.
De defensieve malaise van Barcelona ging na de rust gewoon voort. Op een hoge bal van rechts twijfelde Valdes of hij zou uitkomen en Piatti, nota bene de kleinste man op het veld, won het kopduel tegen Dani Alves en de bal verdween over Valdes in doel.
De rollen waren nu omgekeerd: Valencia had alles onder controle en Barcelona leek te zwemmen, vooral defensief. Maar de scheidsrechter hielp een handje.
De bal ging tegen de schouder van Ricardo Costa, maar ref Montero legde hem toch op de stip. Messi laat zo’n kans niet liggen: recht in de winkelhaak. Het was zijn eerste goal in de competitie sinds december.
Valencia liet het niet aan zijn hart komen en bleef aanvallen. Feghouli, op het WK een tegenstander van de Rode Duivels, ging opnieuw door de Barça-verdediging als door boter. Alcacer knalde de assist in één tijd voorbij de kansloze Valdes.
Barcelona zette alles op alles, maar een tweede gele kaart voor Jordi Alba, ex-Valencia, sneed de thuisploeg de adem af. Een bal van Messi die in de toegevoegde tijd net naast hobbelde, was de laatste kans op een gelijkmaker.