Barça komt niet verder dan een gelijkspel

Barcelona is in eigen stadion niet verder dan een 0-0 geraakt tegen Malaga. Zonder twee supersterren vond Barcelona geen gaatje in de muur die de bezoekers optrokken.
Door ziekte moest Lionel Messi net voor de wedstrijd afhaken. Een serieuze streep door de rekening voor Luis Enrique, want ook Luis Suarez was onbeschikbaar door een schorsing. Arda Turan en Paco Alcacer kregen op die manier een kans.
Het spelbeeld liet zich raden. Barcelona zou bijna 90 minuten lang het doel van Malaga omsingelen, maar de bezoekers verdedigden secuur en Barça miste de genialiteit van Suarez of Messi om toch een gaatje te vinden in de verdedigingsmuur.
Barcelona bleef aanvallen, maar zonder grote kansen te versieren. Nadat Llorente, door Malaga gehuurd van Real Madrid, rood kreeg voor een drieste tackle in de 68e, voerde Barcelona de druk nog meer op.
Verdediger Pique ging zelf vooraan spelen om zo een aanspeelpunt in het strafschopgebied te hebben. Maar Malaga-doelman Kameni wierp zich op als de absolute uitblinker van de wedstrijd met enkele prachtige reddingen (zie video). Vooral zijn redding op een kopbal van dichtbij van Neymar in de 94e minuut was miraculeus.