Barça krijgt pak rammel in Bilbao

In de heenmatch van de Supercup kreeg het op de billen van Bilbao: 4-0. Thomas Vermaelen kreeg een basisplaats en kon zich weinig verwijten bij de tegengoals, maar toch ging hij net als de grote sterren kopje-onder.
Om enkele sleutelspelers wat rust te gunnen, maar ook na de defensief wankele vertoning tijdens de Europese Supercup, gooide Luis Enrique zijn team helemaal door elkaar. Zo kreeg Vermaelen een gouden kans om zich te bewijzen.
Algauw werd duidelijk dat de zware trip nog in de benen zat bij Barcelona en dat de kwaliteit op het terrein niet goed genoeg was om Bilbao angst aan te jagen.
Toch hadden de Basken, die de bekerfinale hadden verloren tegen Barcelona, een moment van gratie nodig om op 1-0 te komen. Doelman Ter Stegen dacht de bal in de veilige zone weg te koppen, maar San José controleerde en scoorde nagenoeg vanaf de middenlijn.
Meteen na de rust leek Barcelona de boodschap begrepen te hebben, met onder meer een schot van Pedro op de lat als bewijs. Niemand wist toen dat het de laatste kans van Barça uit de match zou zijn.
Het uur van de uitgekookte Aduriz was immers geslagen. Bij Barcelona werd in de defensie tot drie keer toe het blunderboek opengeslagen. Vooral de Braziliaanse flankverdedigers Adriano en Dani Alves hadden boter op het hoofd.
Maandag is de terugmatch in Camp Nou.
Facebook
Twitter