Barça lijdt zware nederlaag op Celta de Vigo

Barcelona liet in de eerste vier speeldagen van de Primera División geen enkel punt liggen, maar woensdagavond ging het helemaal mis. De ploeg van Luis Enrique ging op bezoek bij Celta de Vigo met 4-1 onderuit en leed daarmee de zwaarste nederlaag in competitieverband sinds 2008, toen Real Madrid in het Santiago Bernabéu met 4-1 te sterk was voor de Catalanen.

“Ik ben niet blij met deze nederlaag”, zo vertelde Luis Enrique na afloop van het ruime verlies tegen zijn ex-werkgever. “Ik ga dit uitvoerig bestuderen en analyseren. Het bewijst in ieder geval hoe moelijk elke competitiewedstrijd is. Ik kan niet anders dan Celta de Vigo feliciteren. Ze speelden een uitstekende wedstrijd. Ik word liever verslagen voor een team dat zo goed voetbal speelt als Celta dan op een andere manier.”

“De nederlaag kan ons helpen, het vertelt ons dat we er écht alles aan moeten doen om te winnen”, benadrukte Luis Enrique, die zag hoe zijn team in Balaidos voor het eerst onder zijn leiding twee tegendoelpunten in een eerste helft incasseerde. Barcelona incasseert dit seizoen tegendoelpunt na tegendoelpunt: in negen officiële duels al zestien doelpunten tegen. Ter vergelijking: gedeeld lijstaanvoerder Real Madrid maar één in zes officiële wedstrijden.

Facebook
Twitter