Barça maakt kansen niet af en verliest in Sevilla

Barcelona heeft uitermate slechte zaken gedaan in de Primera División. Barcelona, nog altijd zonder de geblesseerde Lionel Messi, leed op bezoek bij het tot zaterdag kwakkelende Sevilla een 2-1 nederlaag. De ploeg van trainer Luis Enrique geeft de verrassende koploper Villarreal en de Madrileense kemphanen Atlético Madrid en Real Madrid de kans om zondag te profiteren van het puntverlies. In Sevilla raakte Barcelona drie keer het aluminium.

De bezoekers begonnen nog prima aan de wedstrijd. Neymar vond keeper Sergio Rico op zijn pad en Munir El Haddadi schoot van dichtbij over het doel van de thuisclub. Even nadat Marco Andreolli aan de andere kant rakelings naast had gekopt, raakte Neymar met een vrije trap de paal. Vlak voor de onderbreking werd het aluminium opnieuw geraakt: dit keer schoot Luis Suárez de bal tegen de lat.

Niet veel later ontplofte Sánchez Pizjuán al helemaal en weer was Krohn-Dehli betrokken bij de treffer. De Deen zette voor, Vicente Iborra kopte de bal fraai binnen voor de 2-0. Barcelona leek een kansloze dag tegemoet te gaan, maar werd een handje geholpen door de scheidsrechter. Benoït Trémoulinas raakte de bal met zijn hand, maar de vraag was of hij in het strafschopgebied stond.

Barcelona was dus beter, maar scoren deed het niet voor rust. Dat begint dit seizoen een probleem te worden: in de zes eerdere competitiewedstrijden scoorde Barcelona slechts in een wedstrijd voor de onderbreking. Dat kwam de grootmacht duur te staan in Sevilla, want even na de pauze opende ex-Ajacied Michael Krohn-Dehli de score door af te ronden op een voorzet van Kevin Gameiro.De bal ging in ieder geval op de stip en Neymar nam de verantwoordelijkheid op zich: 2-1. Wat volgde was een extreem hectisch laatste kwartier voor het doel van Sergio Rico. Sevilla probeerde zich in te graven, maar Barcelona combineerde zich er keer op keer doorheen. Terwijl de klok verder en verder tikte raakte Suárez de paal, maar doelpunten leverden de aanvalsgolven niet op.

Bron: voetbalzone.nl

Facebook
Twitter