Barça makkelijk voorbij Betis

Barcelona heeft een grand cru-jaar 2015, waarin het vijf prijzen pakte, afgesloten met een eenvoudige zege tegen Real Betis. Het werd 4-0 in Camp Nou en daar mocht vooral Betis blij mee zijn.
Feestvarken Lionel Messi scoorde één keer in zijn 500e wedstrijd voor Barcelona, Suarez dikte aan met twee doelpunten.
De laatste wedstrijd van Barcelona in 2015, in eigen huis tegen Real Betis, moest een gala-avond worden in Camp Nou. Lionel Messi speelde zijn 500e wedstrijd in het shirt van de Catalanen, die voor aanvang van de wedstrijd hun vijf trofeeën tentoonstelden voor het eigen publiek. Thomas Vermaelen mocht het allemaal meemaken vanop de eerste rij, want hij startte achterin in de basis.
Barça het niet onder de markt tegen een goed georganiseerd Betis. De beste kans in de openingsfase was zelfs voor Ceballos, maar die zag Dani Alves nog net op tijd terugkeren met een ultieme tackle.
Barcelona kreeg dan een goedkope strafschop nadat Messi onzacht in aanraking kwam met doelman Adan. Neymar miste vanop de stip, maar in de herneming werkte Westermann het leer ongelukkig in eigen doel.
De trein van de thuisploeg was vertrokken en nog voor de pauze luisterde Lionel Messi zijn avond op met een doelpunt op aangeven van Neymar.
De hoop van Betis op een punt werd al na één minuut in de tweede helft de kop ingedrukt. Busquets bediende Suarez, die zijn veertiende van het seizoen netjes naast Adan schoof.
Wat volgde was een helft eenrichtingsvoetbal met een karrenvracht aan kansen voor de thuisploeg.
Barcelona trof nog drie keer het doelkader, maar het was wachten tot minuut 83 voor een laatste treffer: Neymar toverde een heerlijk hakje uit zijn sloffen, Suarez bedankte voor het eindejaarscadeau.
Het doelpunt van de Uruguayaan was meteen een mijlpaal voor Barça, dat in het kalenderjaar 2015 180 keer kon scoren, een record. De Catalanen gaan straks het nieuwe jaar in als leider in La Liga.
Bron: Sporza.be