Barça met hattrick van Pedro voorbij Getafe

Barça heeft in de laatste competitiewedstrijd van het kalenderjaar geen fout gemaakt. Het team van Gerardo Martino keek in en tegen Getafe al snel tegen een dubbele achterstand aan, maar onder leiding van een geniale Pedro zegevierden de Catalanen alsnog: 2-5. De aanvaller was verantwoordelijk voor de eerste drie doelpunten voor rust, gaf de assist bij de 2-4 van Cesc en versierde daarna een penalty, waaruit Fàbregas zijn tweede van de avond maakte.

Na tien minuten kwam Getafe al op 1-0. Sergio Escudero kreeg het leer mee in de loop, na een geniale hakbal van Lafita, en schoot de bal achter José Manuel Pinto. Luttele minuten later verscheen de 2-0 al op het scorebord. Na voorbereidend werk van Pedro León mocht Lisandro López ongehinderd zijn hoofd tegen de bal zetten: 2-0.
Tien minuten voor rust schoot Pedro het leer hoog achter Miguel Ángel Moya, na een pass van Fàbregas. Een paar minuten voor de onderbreking schoot de aanvaller wederom met scherp, dit keer na voorbereidend werk van Andrés Iniesta: 2-2. Nog geen minuut later profiteerde hij van slecht verdedigen aan de kant van Getafe: 2-3. Halverwege de tweede helft trok Barcelona het duel naar zich toe. Pedro zag hoe Fàbregas na zijn actie voor de 2-4 zorgde en in de 72e minuut incasseerde Getafe zijn vijfde tegendoelpunt. Na een charge van Borja op Pedro schoot Fàbregas raak vanaf elf meter.