Barça met lege handen terug

Een zwak Barça verloor zijn eerste officiële partij dit seizoen met 2-1 tegen een enthousiast Ajax Amsterdam.
Barcelona miste met onder meer Messi, Alves en doelman Valdes een resem spelers door blessures. Alexis ontbrak dan weer door een schorsing.
Het eerste gevaar kwam van Ajax, maar de volley van Fischer belandde in de handen van tweede doelman Pinto.
Ajax voetbalde vrank en vrij en dat resulteerde ook. Van Rhijn bracht de bal goed voor en Serero tikte in een tijd de 1-0 binnen. Een knal van de bedrijvige Schöne ging wat later rakelings over.
De thuisploeg voetbalde de beste kansen bij mekaar. Pinto moest ingrijpen bij een vrije trap van Schöne, maar kreeg even voor rust toch de 2-0 om de oren. Hoesen scoorde van dichtbij met een afgeweken schot. De 2-0 bij de rust was verrassend, maar wel verdiend.
De tweede helft begon dramatisch voor de thuisploeg. Van Rhijn gaf een barslechte terugspeelbal en Veltman kon niet anders dan de snelle Neymar neerhalen. Net buiten de zestien, maar de ref trok wel rood en gaf Barcelona een penalty. Xavi werkte rustig af.
Ajax was van slag en had vooral veel energie verbruikt in de tweede helft. De bezoekers kregen wel de bal, maar misten de creativiteit om Ajax echt in verlegenheid te brengen. De gelijkmaker viel niet meer uit de bus.