Barça pakt 29ste Copa del Rey

Barcelona heeft zijn seizoen toch afgesloten met een prijs. Het won de Spaanse beker door in de finale af te rekenen met Alaves: 3-1. Het was ook de laatste wedstrijd met Luis Enrique op de bank. Hij neemt na drie seizoenen afscheid van de club.
In de competitie en de Champions League bleef Barcelona met lege handen achter. Er was dus nog wat plaats in de prijzenkast. De opdracht in de finale van de Copa del Rey leek alvast niet onoverkomelijk.
De match tegen Alaves begon wel met een domper. Mascherano moest na amper 9 minuten al gewisseld worden met een hersenschudding. Maar Lionel Messi liet zich niet van de wijs brengen. Hij brak na 17 minuten de ban voor Barcelona.
Toch liet Alaves zich in zijn eerste bekerfinale niet zomaar van de mat vegen. Theo Hernandez maakte indruk door een vrijschop enig mooi in doel te krullen: 1-1 na een halfuur.
Tweede helft is eigenlijk overbodig.
De tegengoal wekte de strijdlust van Barcelona op. Nog voor de pauze scoorde het nog twee keer. Eerst zette Neymar zijn team opnieuw op voorsprong door een counter heerlijk af te ronden.
Amper een minuut later was het opnieuw prijs. Messi knapte het werk op. De Argentijn sneed door de verdediging en legde dan af voor Alcacer. Die vuurde een onhoudbare trap af.
De tweede helft had nog weinig om het lijf. Barcelona speelde de match rustig uit op weg naar zijn derde beker in drie jaar tijd.
Luis Enrique kon zonder zorgen genieten van zijn laatste minuten als coach van Barcelona. Na het weekend zou de nieuwe trainer al voorgesteld worden.