Barça pakt de 3 punten in het hol van de leeuw

Barcelona is weer helemaal terug in de strijd om het kampioenschap. De ploeg van Gerardo Martino won zondagavond een geweldige Clásico van Real Madrid (3-4) en heeft nu nog maar een punt minder dan Real en Atlético Madrid. Lionel Messi was de grote man bij Barcelona, met drie doelpunten en een assist. De wedstrijd had verder alles: prachtige doelpunten, (onterechte) strafschoppen, felle duels, een bal op de paal en een rode kaart voor Sergio Ramos.

Barcelona kende een geweldige start en kwam al binnen zeven minuten op voorsprong, toen Messi op links Andrés Iniesta vrijspeelde en de technicus vol overtuiging zijn tweede doelpunt in een Clásico binnenramde. Vervolgens kregen beide ploegen een enorme kans op een volgende goal, maar Karim Benzema schoot na een geweldige actie van Ángel di María over, terwijl Messi de bal oog in oog met Diego López naast schoof. Ook Neymar werd nog gevaarlijk, maar hij schoot de bal op de kont van de glijdende Marcelo. Daardoor kon Real de rollen nog binnen het eerste halfuur omdraaien.

Het duo Di María-Benzema deed Barcelona pijn. De uitblinkende Argentijn was tweemaal de aangever bij de goals van Benzema: eerst kopte de spits de 1-1 binnen, waarna hij even later niet goed gedekt werd en de 2-1 binnen knalde. Barcelona was het even helemaal kwijt en Di María en Benzema vonden elkaar opnieuw, maar nu werkte Gerard Pique de bal voor de doellijn weg. Het eerste halfuur kende dus genoeg momenten van opwinding, maar in het laatste kwartier van de eerste helft gebeurde er niet zoveel meer voor de doelen. De gelijkmaker van Messi kwam dan ook uit de lucht vallen: de aanvaller pikte de bal op toen deze niet werd weggewerkt door de Real-defensie en schoot de 2-2 binnen.

Voor Messi betekende het zijn negentiende goal in wedstrijden tegen Real en daarmee loste hij Alfredo Di Stefano (achttien doelpunten) af als topscorer aller tijden in de Clásicos. In de laatste minuut van de eerste helft herstelde Real nog bijna zijn voorsprong, maar een kopbal van Benzema ging maar net naast het doel van Valdés, waardoor Real en Barcelona in evenwicht aan de thee gingen. In de tweede helft was de eerste kans voor Gareth Bale, maar zijn schot werd gekeerd door Valdés, die even later alsnog werd gepasseerd. Ronaldo werd net buiten het strafschopgebied gehaakt door Dani Alves, maar viel in het strafschopgebied en verdiende zo een penalty. De Portugees ging zelf echter de bal staan en maakte vanaf elf meter geen fout: 3-2.

Real kreeg dus een goedkope strafschop, maar die kreeg Barcelona even later ook. Na kansen voor Bale (stuitte op Valdés) en Iniesta (geweldig schot dat net naast de paal zoefde) werd Neymar de diepte in gestuurd en ging hij naar de grond toen hij contact met Ramos voelde. De verdediger van Real leek toch geen overtreding te maken, maar de bal ging toch op de stip en Ramos kreeg bovendien een directe rode kaart. Messi herstelde het evenwicht in de score (3-3) en met elf tegen tien ging Barcelona op zoek naar meer. Alves kwam een kwartier voor tijd dicht bij een goal, maar zijn schot belandde op de paal, voordat het zes minuten voor tijd alsnog 3-4 werd. Iniesta werd in het strafschopgebied neergehaald door Xabi Alonso en Dani Carvajal, waarna Messi opnieuw mocht aanleggen voor een penalty. De Argentijn faalde ook nu niet en verzorgde zo het slotakkoord van een geweldige wedstrijd.