Barça terug op kop na winst in topper tegen Sevilla (4-2)

Barcelona is de nieuwe koploper van LaLiga. Het team van Ernesto Valverde zegevierde zaterdagavond in eigen huis met 4-2 over Sevilla en gaat met achttien punten uit negen duels aan de leiding. De voorsprong op Deportivo Alavés bedraagt een punt, terwijl Sevilla en Atlético Madrid twee punten minder hebben. Domper op de overwinning was het uitvallen van Lionel Messi met een armblessure. Volgens de eerste berichten zou hij 3 weken out zijn.

De regerend landskampioen had slechts twaalf minuten nodig om de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Na een goede aanval via Nélson Semedo, Messi en Luis Suárez was het Philippe Coutinho die de bal al in de tweede minuut fraai in de bovenhoek joeg: 1-0. Tien minuten later was het opnieuw raak: Messi ontving op rechts een goede bal van Suárez, sneed naar binnen en schoot het leer diagonaal achter Tomas Vaclik.

Luttele minuten later verging Messi van de pijn, na een duel met Franco Vázquez. Barcelona speelde minutenlang met tien man en uiteindelijk nam Ousmane Dembélé de plek van de Argentijn in. Barcelona zocht naar een derde treffer voor rust, maar de afwerking van Coutinho, Dembélé en Semedo liet te wensen over. In de extra tijd van het eerste bedrijf liet André Silva een goede kans op de 2-1 liggen: de inzet van de Portugees ging net naast.

In de tweede helft ging het duel op en neer, met een schot van Suárez op de paal, een goede kans voor Pablo Sarabia en sublieme reddingen van Marc-André ter Stegen op een kopbal van Wissam Ben Yedder en de rebound van Vázquez. Niet veel later verscheen de 3-0 op het scorebord: Suárez benutte een door hemzelf uitgelokte penalty. Sevilla verkleinde de nadelige marge in de 79e minuut, via een door Clément Lenglet van richting veranderde inzet van Sarabia, maar tot meer was het team van Pablo Machin niet in staat.

Ter Stegen toonde in de slotminuten zijn klasse door zowel Sarabia als Ben Yedder van het scoren af te houden. Luttele minuten later vergrootte Barcelona de eindstand. Vaclik was kansloos op de diagonale inzet van de Kroaat: 4-1. Het slotakkoord kwam echter op naam van Luis Muriel.

Bron: voetbalzone.nl

Facebook
Twitter