Barça terug op kop van La Liga

Barça staat terug aan de leiding van de Primera Division na ruime zege bij Sevilla, al miste de thuisploeg heel wat kansen.
Barcelona had na de nederlaag vorige week tegen Valencia iets recht te zetten. Het kon bovendien ook zaakjes doen na het verlies van Atletico Madrid, maar tegenstander Sevilla wou niet meewerken aan dat plan.
Na een vlotte combinatie belandde de bal bij Alberto Moreno, die via het been van Bartra scoorde. Sevilla duwde het gaspedaal in en trof de paal. Bacca bediende wat later na sterk werk Rakitic, maar hij schoof de bal naast.
Barcelona hapte naar adem, maar kwam na het halfuur wel op gelijke hoogte: Alexis Sanchez knikte een vrije trap van Messi binnen, al stond hij wel buitenspel. Vlak voor rust bracht Messi Barça in de gietende regen zelfs op voorsprong met een knappe knal.
Vitolo kreeg meteen na rust een unieke kans op de gelijkmaker, maar faalde voor Valdes. De Barça-doelman stond ook in de weg van Gameiro. De aanvalslust van Sevilla werd afgestraft door een tweede treffer van Messi. Fabregas zette in de slotfase de 1-4 nog op het bord.