Barça vermaakt publiek met vijfklapper tegen Sevilla

Barcelona heeft Atlético Madrid weer gepasseerd op de ranglijst van de Primera División. Het team van Luis Enrique klopte zaterdagavond Sevilla (5-1), onder meer door drie doelpunten van Lionel Messi, die nu topscorer aller tijden is van de Primera División. De Catalanen staan nu met 28 punten op de tweede plaats, twee punten minder dan Real Madrid. Nummer drie Atlético heeft er 26.

Barcelona had de touwtjes van begin af aan volledig in handen en het was een kwestie van tijd voordat de openingstreffer viel in Camp Nou. Na acht minuten kreeg de gastheer een eerste mogelijkheid, maar Messi kon niet genoeg kracht achter een schot zetten en een fractie later kwam Luis Suárez net te kort om doelman Beto te kunnen omspelen. Sevilla beperkte zich tot de counter en het geven van lange ballen op aanvalsleider Carlos Bacca, maar die tactiek leverde niets op. Na een kwart wedstrijd spelen kwam Barcelona dan toch op voorsprong, door een schitterende vrije trap van Messi.

Die 1-0 was absoluut niet onverdiend, maar Barcelona moest achterin blijven oppassen, want Jérémy Mathieu moest met een noodgreep bijvoorbeeld voorkomen dat Bacca gelijk kon maken. Het speltempo daalde en in het restant van de eerste helft werd Barcelona nog maar één keer serieus gevaarlijk. Jordi Alba schoof de bal onder Beto door, maar op de doellijn bracht Daniel Carriço met een sliding redding. Diezelfde Alba had vlak na rust opnieuw weinig geluk, want hij tikte de bal na een voorzet van Denis Suárez per ongeluk in zijn eigen doel: 1-1. Sevilla kon echter niet lang genieten van die treffer, want na 49 minuten werd het 2-1.

Neymar knikte de bal uit een vrije trap van Xavi in de verre hoek en halverwege de tweede helft besliste Barcelona de wedstrijd. Ivan Rakitic kopte de bal binnen na een ragfijne voorzet van Suárez: 3-1. De Kroaat juichte ingetogen, uit respect voor zijn voormalige werkgever. Barcelona drukte door en nadat Alba een goede mogelijkheid had laten liggen, was het opnieuw Messi die scoorde. Hij gleed de bal van dichtbij binnen en ging zo Telmo Zarra voorbij op de topscorerlijst aller tijden. De Argentijn completeerde twaalf minuten voor tijd, na snel combinatiewerk, zijn hattrick: 5-1. Barcelona gaat dinsdag op bezoek bij APOEL Nicosia.