Barça verslaat Leverkusen in twee minuten

Barcelona heeft dinsdag aangetoond ook zonder Lionel Messi te kunnen winnen. Thuis leek het mis te gaan in het tweede groepsduel in de Champions League: Bayer Leverkusen nam een 0-1 voorsprong en hield die tot de tachtigste minuut gedecideerd vast. Daarna draaide Barcelona echter in twee minuten tijd de zaken om en greep het de overwinning. Vele kilometers verderop, in het Wit-Russische Borisov, verraste BATE door AS Roma klop te geven. Het werd 3-2 voor de thuisclub, die nu net als Bayer Leverkusen drie punten heeft en Barcelona (vier punten) op de voet volgt.

Zaterdag raakte Barcelona al vroeg in de wedstrijd Messi kwijt met een knieblessure. Iedereen vroeg zich af of de titelhouder zich tegen Bayer Leverkusen zou redden zonder zijn sterspeler, maar Luis Enrique benadrukte in aanloop naar de wedstrijd steeds dat zijn team het ook zonder Messi moest kunnen. Hij koos voor een voorhoede met Neymar, Sandro en Luis Suárez, maar het voelde blijkbaar minder vertrouwd aan. De eerste goede mogelijkheid was voor de Duitsers, die het via Javier Hernández probeerden. De Mexicaan trof echter geen doel met buitenkant voet. Poging twee was wél succesvol, twintig minuten later. Marc-André ter Stegen liet zich kloppen door Kyriakos Papadopoulos bij een hoekschop van Hakan Calhanoglu en schold Jeremy Mathieu de huid vol, dat hij niet beter dekte.

Na de 1-0 van Leverkusen deed Barcelona hard zijn best zich terug te knokken. Neymar claimde tevergeefs een strafschop en kreeg zelfs geel voor het maken van een buiteling. De Braziliaanse ster raakte even later de paal na een aanval en in de rebound werd de poging van Sandro geblokt. Bayer Leverkusen hield het uitstekend dicht achterin, stond niet veel kansen toe en Neymar en Suárez werden voortdurend op de huid gezeten door twee, drie of zelfs vier man van Roger Schmidt. Het voetballen werd de Catalanen dusdanig bemoeilijkt dat Luis Enrique zijn team echt moeite zag hebben om het ritme te behouden.

Domper was bovendien dat Barcelona na een uur spelen aanvoerder Andrés Iniesta verloor met een blessure. El Blanquito staakte ongewild de strijd en stond zijn plaats af aan Jordi Alba, terwijl Munir El Haddadi er kort daarna bijkwam voor Sandro. Luis Enriques laatste troef was de inbreng van Sergi Roberto en die tekende uiteindelijk voor de 1-1, na tachtig minuten voetballen. De middenvelder schoot raak in de rebound, nadat El Haddadi nog op Bernd Leno stuitte. Twee minuten later dompelde Barcelona de dappere Duitsers echt in rouw toen Suárez hoog binnen schoot na voorbereidend werk van El Haddadi en zijn club redde.

Bron: voetbalzone.nl