Barça Verzekerd Van Groepswinst Na Hete Avond In Eindhoven

FC Barcelona heeft zich woensdagavond verzekerd van de groepswinst in groep B van de Champions League. Eerder dit seizoen was Barça in eigen huis met 4-0 te sterk voor PSV en ook in Eindhoven was het elftal van Ernesto Valverde uiteindelijk een maatje te groot: 1-2. Door de overwinning in Eindhoven heeft Barça dertien punten na vijf wedstrijden. Concurrenten Tottenham Hotspur en Inter Milan hebben er zeven. Met nog een wedstrijd te spelen is Barça dus niet meer in te halen.

Ernesto Valverde kon in tegenstelling tot de wedstrijd tegen Atlético van afgelopen zaterdag niet beschikken over Luis Suárez, Sergi Roberto, Arthur Melo en Rafinha. Daarnaast moest ook Jasper Cillessen de wedstrijd van vanavond aan zich voorbij laten gaan vanwege een blessure die hij zaterdag opliep tijdens de warming up. Met Ivan Rakitić en Philippe Coutinho terug in de basis begon FC Barcelona erg matig aan het duel. PSV begon daarentegen erg sterk en was in de beginfase twee keer dichtbij de openingstreffer. Gaston Perreiro had de openingstreffer op de voet, maar zag zijn poging belanden op de paal. Ook een wippertje van dichtbij belande niet achter Marc-André Ter Stegen.

Naarmate de eerste helft vorderde trok Barça het duel steeds meer naar zich toe en ging het op zoek naar de openingstreffer. Zo zag Arturo Vidal, die wederom in de basis mocht beginnen, een poging van de lijn worden gehaald. PSV stond met de rug tegen de muur, maar tot grote kansen leidde de Catalaanse overmacht niet in de eerste helft. Lionel Messi probeerde het enkele keren met een afstandsschot, maar Jeroen Zoet kon deze pogingen zonder al te veel moeite keren. Toch waren het de Eindhovenaren die vlak voor het verstrijken van de eerste helft wederom zeer dichtbij de openingstreffer waren. Luuk de Jong zag zijn kopbal op de lat belanden. Ter Stegen stond aan de grond genageld, maar kon uiteindelijk opgelucht ademhalen.

Lionel Messi, niets meer aan toevoegen:

Barça begon veel scherper aan de tweede dan de eerste helft. Zo was Ousmane Dembélé direct dreigend met een hard schot voorlangs en was het wederom Messi die Zoet tot een redding moest dwingen. Aan de andere kant bleef het oppassen voor een tegendoelpunt. Mede door toedoen van hoog druk zetten door PSV ontstonden er een aantal hachelijke momenten in de buurt van Ter Stegen.

Na een uur lukte het Messi dan toch om Zoet te verschalken. Omringd door enkele spelers van PSV lukte het de Argentijn wederom de ruimte vinden om de trekker over te halen. Met de befaamde linkervoet schoot Messi de bal hard tegen de touwen: 0-1. Het doelpunt van Messi zorgde ervoor dat PSV wat meer risico moest nemen. Zo ontstond er met name op het middenveld veel ruimte. Messi, die zich vaak liet terugzakken uit de spitspositie, was een plaag voor de Eindhovense defensie. Na wat gefriemel in de zestien was het Dembélé die hard op de vuisten van Zoet schoot. De 0-2 hing in de lucht.

Die 0-2 kwam er ook. Een vrije trap van Messi werd door Piqué het doel ingelopen. Zo deed PSV een uur lang aardig mee met Barça, maar liep het net als tijdens de eerste ontmoeting dit seizoen uiteindelijk toch achter de feiten aan. Voor Coutinho zat de wedstrijd er na ruim een uur op. Hij werd vervangen door Malcom, die kort na de 0-2 dichtbij de 0-3 was.

PSV probeerde het nog wel en was enkele keren nog dichtbij de aansluitingstreffer. Onder andere Hirving Lozano had de 1-2 op zijn schoen, maar ook hij kreeg de bal niet langs Ter Stegen. De aansluitingstreffer viel even later dan toch. Luuk de Jong verschalkte Ter Stegen met een puike kopbal: 1-2. Zo werd het toch nog spannend in Eindhoven. In de tegenstoot was het echter Barça dat de trekker had over moeten halen, maar Malcom faalde.

Barça kwam in de laatste minuten niet meer in de problemen en weet dat het met nog een groepswedstrijd te spelen, thuis tegen de Spurs, niet meer te achterhalen is.

Bron: www.barcasource.nl

Facebook
Twitter