Messi dirigeert Barcelona naar kwartfinale Champions League

FC Barcelona zag in de afgelopen weken enkele favorieten uit de Champions League geknikkerd worden en dus was het woensdag in het eigen Camp Nou gewaarschuwd. Maar de ploeg van Ernesto Valverde kwam in eigen huis eigenlijk niet in gevaar tegen Olympique Lyonnais. Mede door een laat opgang komende Lionel Messi werd het 5-1 in Camp Nou en plaats Barcelona zich voor de kwartfinale van de Champions League.

FC Barcelona heeft zich woensdag vrij eenvoudig geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League. Waar clubs als Real Madrid, Paris Saint-Germain en Atletico Madrid in de fout gingen, was er voor Barcelona geen vuiltje aan de lucht. De Catalanen, die in Lyon niet verder kwamen dan 0-0, kwamen na een kwartier spelen al vroeg op voorsprong, nadat Luis Suarez een vrij makkelijk gekregen strafschop kreeg. Vanaf de stip werkte Messi met een panenka de 1-0 binnen.

Barcelona domineerde volledig in de eerste helft en er leek ook vuiltje aan de lucht voor de Catalanen. Helemaal niet toen Coutinho van dichtbij de 2-0 voor Barcelona maakte. De ploeg leek op rozen, maar niets bleek minder waar in de tweede helft.

In de tweede helft begon Barcelona net zoals het in de eerste helft speelde en domineerde het opnieuw. De ploeg kwam geregeld voor het doel van de Fransen, maar veel ballen tussen de palen kwamen er niet. En dus was er een klein beetje hoor voor Lyon. En dat beetje hoop werd verdubbeld toen de bezoekers na een klein kwartier spelen op 2-1 kwamen. Tousart kon tijdens een hoekschop van dichtbij de aansluitingstreffer maken, waardoor Lyon aan één doelpunt genoeg hadden voor een plek in de kwartfinale van de Champions League.

Messi geeft gas

Na de treffer van Lyon leken de bezoekers aanvallender te gaan spelen, maar was het voor Lionel Messi een versnelling opschakelde. De Argentijn maakte een kwartier voor tijd zelf de 3-1, na een snelle uitbraak. En vervolgens was de Argentijn bij zowel de 4-1 als de 5-1 de aangever. De bezoekers gaven veel ruimte weg, waardoor Barcelona razendsnel kon counteren. De ingevallen Ousmane Dembélé mocht de trekker overhalen bij de 4-1 en Pique mocht in de slotminuten de 5-1 binnen glijden na een pass van Messi.

Barcelona plaats zich door de ruime overwinning uiteindelijk vrij eenvoudig voor de kwartfinale van de Champions League. De club zit vrijdag in de koker tijdens de loting.