Barça wint beker met de grote oren

Barcelona heeft zijn favorietenrol waargemaakt in de finale van de Champions League. In het Olympisch Stadion van Berlijn versloeg Barça Juventus met 3-1. Thomas Vermaelen zag zijn ploegmaats winnen vanop de tribunes.
Juventus verraste vriend en vijand door meteen naar voren te trekken en Barcelona hoog vast te zetten. Maar de verrassing was van heel korte duur. In de vierde minuut infiltreerde Iniesta slim in het strafschopgebied van Juventus. De aanvoerder van Barcelona behield het overzicht en bediende Rakitic, die van dichtbij binnen tikte.
De droomstart van Barcelona was het signaal voor 20 wervelende minuten. Juventus moest pompen om niet te verzuipen. Buffon onderscheidde zich en redde met een prachtige reflex een schot van Alves. Juventus overleefde de storm, maar verder dan halve kansen kwamen de Italianen niet.
Barcelona wilde graag snel zekerheid over een vijfde Champions League en duwde stevig door in het begin van de tweede helft. Maar opnieuw weigerde Buffon zich gewonnen te geven en redde een gevaarlijk puntertje van Suarez.
Een heel belangrijke redding, want meteen erna blies Morata Juventus weer leven in. Ter Stegen duwde een schot van Tevez niet voldoende weg en Morata tikte simpel binnen. De gelijkmaker gaf Juventus vleugels, Barcelona moest achteruit.
Barça speculeerde vooral op de tegenaanval en dat was de goede tactiek. Messi profiteerde van de ruimte om uit te halen van ver. Ook Buffon bleek niet feilloos. Suarez werkte de rebound af. Een goal van Neymar werd nog terecht afgekeurd voor handspel, maar in de extra tijd zorgde de Braziliaan toch nog voor de 1-3. Hij werkte een snelle tegenaanval perfect af.

Facebook
Twitter