Barça wint eerste “Clasico” van het seizoen

Barcelona heeft de eerste “clasico” van het seizoen gewonnen. In Camp Nou won het dankzij de Zuid-Amerikaanse doelpunten van Neymar en Sanchez. Real had ook kansen, maar uiteindelijk scoorde alleen de ingevallen Rodriguez twee minuten voor tijd.
Barça dicteerde de wet in de eerste helft en zag zijn overwicht na 20 minuten vertaald in een goal. Het schotje van Neymar week af op Carvajal en Diego Lopez was geklopt.
Messi mikte meteen daarna een uitstekende kans voorlangs. Real bleef tot kort voor de pauze vrij afwezig.
Geleidelijk aan kwamen de bezoekers toch in de match. Invaller Benzema tekende na de rust voor de beste kans. Hij had pech dat zijn pegel op de lat strandde. Ronaldo claimde in het vervolg van de fase niet onterecht een penalty.
Maar net op dat moment besliste Alexis Sanchez de match met een geniale lob. Neymar had de Chileen op weg gezet en kreeg niet veel later dan ook een applausvervanging. De 2-1 van Jesé Rodriguez kwam te laat.
Real laat zo de kans liggen om op gelijke hoogte van zijn vijand te komen. Het verschil tussen de twee grootheden bedraagt nu zes punten.