Barça wint emotionele match

Barcelona is de nieuwe jaargang van La Liga begonnen met een zege tegen Betis. Voor sterspeler Messi lukte scoren nog niet. Hij raakte tot 3 keer toe het doelhout.
Na de aanslagen in Barcelona en Cambrils begon de wedstrijd in Camp Nou met een gepast eerbetoon aan de slachtoffers. Barcelona en Betis verzamelden rond de middenstip. Na een minuut stilte volgde een hartverwarmend applaus.
De spelers van Barcelona voetbalden met een boodschap op hun shirt. “Tots som Barcelona” (“Wij zijn allemaal Barcelona”) stond er op hun borst te lezen. Op hun rug stond voor een keer niet Messi, Mascherano of Rakitic. Wel Barcelona.
Na het pakkende eerbetoon begon Barcelona aan een partijtje eenrichtingsvoetbal. De thuisploeg heerste, maar het duurde even om dat ook op het scorebord te vertalen.
Na een halfuur werkte een verdedigend ingesteld Betis dan maar mee. De Roemeense verdediger Tosca devieerde een voorzet van Deulofeu voor Messi in eigen doel: 1-0.
De tweede volgde snel. Opnieuw was het Deulofeu – teruggekocht van Everton – die voor het gevaar zorgde. De verloren zoon keek klaar en zag Sergi Roberto centraal voor doel staan: 2-0.

Facebook
Twitter