Barça wint topper in Calderon

Barcelona kan nog steeds een vlekkeloos rapport voorleggen in de Primera Division. Messi en Neymar bezorgden de Catalanen de volle buit bij Atletico. Domper was het uitvallen van Vermaelen. De Rode Duivel moest al in de eerste helft geblesseerd afhaken.
Met Atletico Madrid en Barcelona stonden de Spaanse kampioenen van de voorbije twee jaar tegenover elkaar. Het eerste gevaar was voor de thuisploeg, maar het schot van Torres waaide hoog over.
Daarna eisten de bezoekers naar goede gewoonte de bal op, maar zonder Messi, die op de bank begon na de geboorte van zijn zoontje, bleek dreigen moeilijk. Rakitic mikte zijn poging op Oblak en Suarez besloot op de lat.
Atletico maakte nog minder klaar en zo was het hoofdpunt in een zwakke eerste helft het uitvallen van Vermaelen. Even voor het halfuur tastte de Rode Duivel naar zijn bovenbeen. Een vloekende Vermaelen werd vervangen door Mathieu.
Diego Simeone moet zijn spelers door elkaar geschud hebben tijdens de pauze want plots bracht de thuisploeg snedig voetbal. Een eerste poging van Torres stuitte op het hand van Mascherano, maar de tweede belandde via de binnenkant van de paal wel in doel.
Een prachtige vrijschop van Neymar wiste de voorsprong van Atletico na amper drie minuten uit. En toen de Braziliaan vooraan het gezelschap kreeg van Lionel Messi begon de Barça-machine eindelijk te draaien. Op aangeven van Suarez tikte de Argentijn de winnende treffer zelf binnen.

Facebook
Twitter