Barça wint zuinig op het veld van Sporting CP

Barcelona heeft ook de tweede groepswedstrijd in de Champions League in winst omgezet. Het team van Ernesto Valverde nam woensdagavond in de tweede helft afstand van Sporting Portugal: 0-1. Een eigen doelpunt van Sebastián Coates deed de club van Bas Dost de das om. In dezelfde groep ontdeed Juventus zich van Olympiacos, na een sterke tweede helft. Gonzalo Higuaín en Mario Mandzukic zorgden voor een 2-0 eindstand. Barcelona gaat aan kop met zes punten; Sporting en Juventus volgen met drie. Olympiacos is nog puntloos.

Dost kreeg, net als in de eerste groepswedstrijd in de Champions League, geen basisplek van trainer Jorge Jesus. Vlak voor de rust viel de spits echter in vanwege blessureleed bij concurrent Seydou Doumbia. De stand was op dat moment 0-0: het was een frustrerende eerste helft voor Barcelona, dat het uitstekend georganiseerde Sporting nauwelijks in de problemen kon brengen. Kort voor de invalbeurt van Dost haalde Fábio Coentrão met een ijzersterk blok de angel uit de enige serieuze kans van Barcelona. Hij zorgde ervoor dat Lionel Messi niet richting doel kon schieten en daardoor bleef het voor rust doelpuntloos.

Kort na de onderbreking was het toch raak voor Barcelona. Een indraaiende vrije trap van Messi werd meermaals verlengd in het strafschopgebied en verdediger Coates van Sporting gaf het ongelukkige laatste zetje: 0-1. Barcelona kwam even later goed weg, toen Ivan Rakitic bij de tweede paal Dost naar de grond haalde. Arbiter Ovidiu Hategan gaf geen gehoor aan de klaagzang van de Nederlander. Twintig minuten voor tijd leidde Dost een gigantische kans in voor de thuisploeg, maar na zijn pass richting Bruno Fernandes kreeg de Portugees de bal van dichtbij niet achter Marc-André ter Stegen. Vlak voor tijd liet Paulinho aan de overzijde ook een grote kans onbenut.