Barça zorgt opnieuw voor spektakel tegen Roma

AS Roma hield Barcelona in eigen huis nog op een gelijkspel, maar een goed resultaat tegen de Champions League-houder zat er dinsdagavond geen moment in voor de Italianen. Barcelona haalde in eigen huis weer een ongelooflijk niveau en verzekerde zich met een 6-1 overwinning van de koppositie in Groep E. Lionel Messi stond voor het eerst in twee maanden weer in de basis bij Barcelona en maakte in de eerste helft het mooiste doelpunt van de avond, na een werkelijk geweldige aanval. De spelers van Roma konden alleen maar vol bewondering toekijken.

Messi maakte na een ruim kwartier spelen de 2-0, nadat een goal van de Argentijn in de beginfase nog onterecht was afgekeurd wegens buitenspel en Messi even hierna nog een grote kans om zeep had geholpen, door de bal bij zijn schot verkeerd te raken. Luis Suárez had Barcelona met een simpele intikker voor een leeg doel op voorsprong gezet en vervolgens waren de fans in het Camp Nou getuige van misschien wel de mooiste aanval van dit seizoen. Messi, Neymar en Suárez combineerden wonderlijk en eerstgenoemde liet Wojciech Szczesny kansloos met een wippertje.

In de aanloop naar de goal van Messi werden er liefst 27 passes verstuurd en Roma kwam er dan ook echt niet een te pas. De bezoekers probeerden het wel, maar waren simpelweg niet goed genoeg voor een duidelijk sterker Barcelona, dat het na de tweede treffer echter wel even leek te geloven. De thuisploeg ging niet echt fanatiek op zoek naar meer doelpunten en de eerste helft bloedde dan ook een beetje dood. Kort voor rust zorgde Suárez uit het niets echter toch weer voor wat opwinding, door met een schitterende volley voor de 3-0 te zorgen. Met deze stand gingen beide ploegen naar de kleedkamer.

Luis Enrique had nu al de luxe dat hij wat spelers rust kon geven en bracht Sergi Samper in de ploeg voor Sergio Busquets. Vanaf de kant zag laatstgenoemde hoe Roma na negen minuten spelen bijna tot scoren kwam, toen Iago Falque oog in oog met Marc-André ter Stegen kwam te staan. De Spanjaard met een verleden bij Barcelona had van dichtbij moeten scoren, maar zag zijn schot gepakt worden door Ter Stegen. Een minuut later was het aan de overkant vervolgens wel weer raak: Suárez speelde met een heerlijk balletje Messi vrij en die bood Gerard Piqué een niet te missen kans. Piqué werd na dit doelpunt direct vervangen door Marc Bartra.

Zonder Piqué bleef Barcelona domineren en zich vermaken. Al snel viel ook de vijfde Barcelona-treffer van de avond: het eerste schot van Messi werd nog gekeerd door Szczesny, maar vervolgens kon de aanvaller uit de rebound alsnog scoren. Alleen Neymar ontbrak nog op de gebruikelijke lijst met doelpuntenmakers en Messi gunde de Braziliaan een klein kwartier voor tijd een strafschop, die Neymar overigens zelf had verdiend. Neymar dacht echter wel erg gemakkelijk over dit buitenkansje en besloot om uit stand te schieten: Szczesny keerde de matige inzet, maar Adriano ramde vervolgens de rebound in het dak van het doel. Vervolgens kreeg Edin Dzeko nog dé kans om de eer namens Roma te redden, maar zijn penalty werd tegengehouden door Ter Stegen en bij Roma was er niemand om de rebound binnen te schieten. De keeper van Barcelona leek zijn doel dus schoon te houden, maar in blessuretijd scoorde Dzeko alsnog: 6-1. Roma staat ondanks deze keiharde nederlaag nog wel tweede in de groep en heeft nog steeds goede papieren om de volgende ronde te bereiken.

Bron: voetbalzone.nl