Barcelona bereikt absolute topvorm tegen Celta de Vigo

Barcelona is na een nieuw spektakelstuk weer een kleine stap dichter bij de Spaanse landstitel. In de eerste helft tegen Celta de Vigo haperde de machine van coach Luis Enrique nog een beetje, maar na de pauze waanden de aanwezige fans in Camp Nou zich toeschouwers bij een perfecte voetbaldemonstratie. Luis Suárez, Neymar en vooral Lionel Messi toonden zich opnieuw van hun allerbeste kant: 6-1.

Celta de Vigo won eerder dit seizoen met 4-1 van Barcelona en liet ook nu zien dat het geen angst kent voor los Azulgrana. De bezoekers, zonder sterspeler Nolito, zorgden via Josep Sené voor het eerste gevaar van de wedstrijd en beten fel van zich af. Het leidde niet veel later tot een goede kans voor Carles Planas, die profiteerde van balverlies door Sergi Roberto. Claudio Bravio kon echter redding brengen.

Na een half uurtje voetballen opende Barcelona echter de score, met dank aan Messi. De Argentijn mocht vanaf een meter of 25 aanleggen voor een vrije trap na een overtreding op Suárez en toonde maar weer eens zijn klasse: met de precisie van een timmerman stuurde hij de bal richting de bovenhoek, buiten bereik van doelman Sergio Álvarez. Celta liet zich er niet door van de wijs brengen en kwam vijf minuten voor rust zelfs weer langszij. Guidetti werd in de zestien gevloerd door Jordi Alba en eiste de strafschop zelf op: 1-1.

Celta kwam aardig mee, maar werd na de pauze alsnog volledig overhoop gespeeld. Barcelona zette de kraan open en vertoonde bij tijd en wijlen zijn allerbeste voetbal. Dat begon met een schot van Neymar op de paal, gevolgd door de 2-1 van Suárez, die na een onvervalste kunststoot van Messi vrij voor Álvarez werd gezet. Celta beet daarna nog wel heel even van zich af en had via Daniel Wass zomaar terug in de wedstrijd kunnen komen, maar de Deen mikte tot twee keer toe niet secuur genoeg.

Vervolgens was er echt geen houden meer aan. Messi dribbelde achteloos de zestien in en vond Neymar, wiens doelpoging uiteindelijk door Suárez over de lijn werd gedrukt. Niet veel later dolde Messi zijn tegenstander bij de achterlijn, waarna hij tegen het gras werd gewerkt. De strafschop die daarop volgde bleek er een voor in de geschiedenisboeken: in plaats van te schieten, tikte Messi de bal breed op Suárez, die koelbloedig afrondde. Via nog twee prachtgoals van Ivan Rakitic (lob) en Neymar (stift na fraaie assist Suárez) werd de eindstand in de slotminuten op 6-1 bepaald.

Bron: voetbalzone.nl

Facebook
Twitter