Barcelona boekt dankzij VAR moeizame zege

FC Barcelona is zaterdagavond met de schrik vrijgekomen in de competitiewedstrijd tegen Real Sociedad. De Catalanen hadden een VAR-moment nodig om het duel naar zich toe te trekken. Een strafschop van Lionel Messi zorgde voor de 1-0 overwinning.

Na de nederlaag bij Real Madrid moest FC Barcelona zich zaterdag in het eigen Camp Nou zien te herpakken om de achterstand op de koploper te beperken. Maar met Real Sociedad had de ploeg van Quique Setién daar een zware kluif aan.

De bezoekers hadden bij vlagen ook het meeste balbezit in Camp Nou. En met Isak en Odegaard kreeg Sociedad de nodige kansen. Aan de andere kant zorgde Braithwaite, tijdens zijn basisdebuut, voor het meeste gevaar. De diepgaande aanvaller zorgde voor dreigende acties en wist zo nu en dan het doel te vinden.

 

Toch wisten beide ploegen geen echt dreigende kansen te creëren en werden, door de vele fouten, veel duels op het middenveld uitgevochten. Het duel leek uiteindelijk op een gelijkspel uit te draaien, maar tien minuten voor tijd kreeg Barcelona een meevaller, toen de VAR besliste dat Barcelona een strafschop moest krijgen na een handsbal in het strafschopgebied van Real Sociedad. Lionel Messi zorgde vanaf 11 meter voor de 1-0 overwinning.

 

FC Barcelona stijgt door de overwinning naar de eerste plaats, maar moet afwachten wat Real Madrid later dit weekend doet. Komende week treft de ploeg van Quique Setién Real Mallorca.

Bron: www.barcasource.nl

Facebook
Twitter