Barcelona boekt ruime zege tegen Almería

Barcelona heeft woensdagavond eenvoudig van Almería gewonnen. De ploeg van Luis Enrique zegevierde in eigen huis met 4-0 over de Zuid-Spanjaarden en lijkt klaar voor het lastige uitduel van komend weekeinde in en tegen Sevilla. Luiz Suárez (2x), Lionel Messi en Marc Bartra maakten de doelpunten. Barcelona heeft nu liefst 20 van de laatste 21 officiële duels in winst omgezet; in het seizoen 2005/06 werd voor het laatst een dergelijke reeks neergezet.

Barcelona had in de eerste helft veel moeite met het vinden van een antwoord op het defensieve spel van het stugge Almería. Een genialiteit van Messi zorgde voor het klassenverschil. De Argentijn betrad in de 33e minuut het strafschopgebied vanaf de rechterkant en krulde het leer in de verre hoek achter Julián: 1-0. Een hard gelag voor de bezoekers, die in de vijf voorgaande visites aan het Camp Nou vijftien doelpunten om de oren kregen en niet weer als schietschijf wilden dienen. De ploeg van de debuterende Sergi Barjuan had na een kwartier spelen zelfs de leiding kunnen nemen, maar de inzet van Wellington ging luttele centimeters naast.

In de openingsfase van het tweede bedrijf ging het duel op en neer, met mogelijkheden voor Adriano en Édgar. Tien minuten na de onderbreking verscheen de 2-0 op het scorebord. Een hard schot van Suárez werd nog wel door Julián aangeraakt, maar verdween in het doel. Het was voor de Uruguayaan het derde opeenvolgende doelpunt in een thuiswedstrijd. Een kwartier voor tijd gooide Bartra het duel in het slot. Hij kopte raak uit een corner van Xavi. Barcelona, waar Martin Montoya en Rafinha nog mochten invallen, speelde het duel vervolgens rustig uit, ook met oog op de kraker van komende zaterdag in en tegen Sevilla. Het was uiteindelijk Suárez die in de 93e minuut, op aangeven van Pedro, de eindstand in Catalonië bepaalde.

Bron: voetbalzone.nl