Barcelona deelt serieuze tik uit in El Clasico (5-1)

Barcelona is als winnaar uit de strijd gekomen met Real Madrid. De club uit Catalonië boekte zondagavond dankzij een hattrick van Luis Suárez een 5-1 overwinning op de aartsrivaal en heeft weer twee punten meer dan Atlético Madrid. Real is met veertien punten terug te vinden op de negende plaats in LaLiga.

Barcelona en Real werkten hun eerste El Clásico zonder Lionel Messi en Cristiano Ronaldo af sinds december 2007. Toen won de Koninklijke door een treffer van Júlio Baptista, maar ditmaal bleek men niet opgewassen tegen de nieuwe koploper. De thuisploeg begon uitstekend, want na elf minuten werd het 1-0: Jordi Alba trok de bal voor op Philippe Coutinho, die laag kon binnenschieten. Real kreeg geen voet aan de grond en had na twintig minuten geluk dat Thibaut Courtois een antwoord had op een schot van Arthur.

Na een klein half uur verdiende Barcelona een strafschop na een overtreding van Raphaël Varane op Suárez. De scheidsrechter dacht in eerste instantie aan een schwalbe, maar na het bekijken van de videobeelden legde hij de bal alsnog op de stip. Courtois koos vervolgens de goede hoek, maar kon de 2-0 van Suárez niet voorkomen. Barcelona had nauwelijks iets te duchten van de opponent en Julen Lopetegui moest in de rust dan ook wat verzinnen.

De geplaagde trainer slachtofferde Varane ten faveure van Lucas Vázquez en het werd meteen weer spannend. Marcelo pikte de bal op na een voorzet vanaf de rechterflank en ramde met zijn rechter binnen: 2-1. De aanvalsgolven van Real Madrid bleven hierna komen en de paal stond een gelijkmaker van Luka Modric in de weg. In het resterende half uur trok Barcelona de wedstrijd echter naar zich toe in het eigen Camp Nou. Nadat Suárez net als Modric het aluminium raakte, maakte hij er na 75 minuten alsnog 3-1 van.

De voormalig spits van onder meer Ajax en FC Groningen kopte na een heerlijke counter en een balletje van Sergi Roberto raak en besliste het duel. In het laatste kwartier sloeg de lijstaanvoerder nog tweemaal toe: Suárez profiteerde van wegglijden van Sergio Ramos en wipte de 4-1 over Courtois heen en het slotwoord was aan Arturo Vidal. De middenvelder scoorde met een kopbal en maakte de vernedering voor Real Madrid compleet. Lopetegui lijkt zijn koffers waarschijnlijk te mogen pakken.