Barcelona eenvoudig langs Leganés en plaatst zich voor kwartfinale beker

FC Barcelona heeft woensdagavond de kwartfinale van de Copa del Rey bereikt. De Catalanen, die afgelopen week met veel pijn en moeite Ibiza versloegen, hadden deze keer geen kind aan Leganés. Mede dankzij een vroeg doelpunt van Antoine Griezmann werd het in Camp Nou 5-0.

FC Barcelona had in Camp Nou slechts 4 minuten nodig tegen de nummer 19 van LaLiga. Na een flitsende combinatie tussen Lionel Messi en Nelson Semedo was het uiteindelijk Griezmann die voor het doel de 1-0 in de verre hoek schoot.

De ploeg van Quique Setién had in Camp Nou geen kind aan Leganés. Met het vele balbezet kreeg het zo nu en dan een aantal kansen om de score te verdubbelen, maar dat gebeurde pas echt na een klein half uur spelen. Lenglet kon vanuit een hoekschop eenvoudig de 2-0 binnenkoppen.

Messi

Na de pauze deed Lionel Messi er een schepje bovenop. De Argentijn zorgde na 10 minuten spelen al voor de 3-0 van Barcelona en een minuut voor tijd wist de sterspeler van de Catalanen de 5-0 achter de doelman te werken. Arthur Melo, die als invaller in de ploeg kwam, mocht een kwartier voor tien de 4-0 maken, nadat Fati en Messi voor het doel de bal niet in het doel kregen.

Door de 5-0 overwinning op Leganés plaatst FC Barcelona voor de kwartfinale van de Copa del Rey. Komend weekend neemt de ploeg van Setién het in de Liga op tegen Levante.