Barcelona en Atletico Madrid houden elkaar in evenwicht in matig duel

De titelstrijd in de Spaanse liga is nog altijd niet voorbij, nadat FC Barcelona en Atletico Madrid elkaar zaterdagavond in evenwicht hielden in Camp Nou. Het duel tussen de beide titelkandidaten eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

Atletico Madrid domineerde in eerste helft van het duel. De ploeg van Alfred Schreuder, die Koeman op de bank verving, kende een zenuwachtig begin in het eigen Camp Nou. Barcelona kwam nauwelijks toe aan voetballen, terwijl Atletico Madrid via de tegenaanval probeerde toe te slaan. Na het uitvallen van Busquets, die na een kopduel met een hoofdblessure het veld moest verlaten, verloor Barcelona de controle over het middenveld. Het resulteerde tot een aantal grote kansen voor de bezoekers, maar Ter Stegen kon Atletico Madrid van het scoren afhouden.

In de tweede helft voerde FC Barcelona het tempo op. Met een aantal gevaarlijke vrije trappen werd van Lionel Messi kreeg Barcelona een aantal grote kansen. Onder meer Lenglet, die Araujo in de weg stond, kreeg de bal niet tussen de palen. Ook Moriba en Dembélé zagen hun kansen niet tussen de palen gaan, waardoor het in Camp Nou 0-0 bleef.

Atletico Madrid blijft door het gelijke spel twee punten voorsprong houden op FC Barcelona. Real Madrid kan later dit weekend tegen Sevilla de koppositie overnemen.