Barcelona en Eibar houden elkaar in laatste competitiewedstrijd in evenwicht

FC Barcelona heeft de laatste competitiewedstrijd van het seizoen niet met een overwinning weten af te sluiten. De Catalanen, die al enige tijd kampioen van Spanje zijn, kwamen tegen Eibar niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Voor Eibar en FC Barcelona stond er in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen niets meer op het spel. Barcelona heeft de landstitel al enige tijd op zak en Eibar heeft zich al veilig gespeeld. En zo speelde beide ploegen zondag dan ook. Vooral de ploeg van Ernesto Valverde stond ongemotiveerd op het veld.

Het was dan ook geen verrassing dat Eibar in eigen huis na een kleine twintig minuten spelen op een 1-0 voorsprong kwam. Barça-huurling Marc Cucurella opende de score met een hard schot, een schot Jasper Cillessen niet goed bij zat. Barcelona kende maar één goede fase in de wedstrijd en dat was na een half uur spelen. Want Lionel Messi zorgde in twee minuten tijd voor de 1-1 en 1-2. De Argentijn kwam twee keer vrij voor het doel en werkte bij kansen koelbloedig af. Nog voor de pauze kwam Eibar op gelijke hoogte. Een fout van Cillessen zorgde ervoor dat De Blasis de bal perfect in de kruising kon schieten.

De tweede helft was een stuk minder aantrekkelijk, waarin beide ploegen in een laag tempo nog op zoek gingen naar een doelpunt. Uiteindelijk wisten Eibar en Barcelona niet meer te scoren en eindigde de laatste competitiewedstrijd van het seizoen in een 2-2 gelijkspel. FC Barcelona kan volgende week nog een prijs winnen. De Catalanen spelen dan in de finale van de Copa del Rey tegen Valencia.