Barcelona en Real Madrid houden elkaar in evenwicht in spannende clasico

De halve finale in de Copa del Rey tussen FC Barcelona en Real Madrid wordt pas in de return beslist. In Camp Nou speelde de aartsrivalen woensdag met 1-1 gelijk.

In een loodzware maand, waarin Barcelona acht duels speelt, koos Ernesto Valverde ervoor om Lionel Messi op de bank te laten. De aanvaller herstelde de afgelopen dagen van een lichte blessure, waarna Valverde geen risico nam. En zonder Lionel Messi kende Barcelona een zeer slordige eerste helft in Camp Nou. De bezoekers domineerden en kwamen ook al vroeg op voorsprong. Het was Vázquez die, na zes minuten spelen, van dichtbij 1-0 binnen schoot, na een strakke voorzet van Karim Benzema.

Maar ook na het doelpunt bleef Real Madrid de bovenliggende partij. Barcelona bleef slordig in de opbouw en Venicius kon daar meerdere keren van profiteren. Maar de aanvaller faalde in de eindfase en verzuimde 2 á 3 keer te scoren. Barcelona werd in de eerste helft via een hoekschop van Malcom gevaarlijk. Ivan Rakitic werkte een kopbal op de lat.

In de tweede helft bracht Barcelona het tempo omhoog, maar tot grote kansen leidde het niet. Totdat Lionel Messi in de ploeg kwam, want Barcelona bloeide met zijn inbreng op. De Catalanen kwamen kort na zijn invalbeurt dan ook op 1-1. Malcom schoot na een klein uur spelen in de korte hoek raak, nadat Suarez ervoor op de paal schoot. Beide ploegen probeerden in de slotfase nog een doelpunt te forceren, maar grote kansen kwamen er niet meer.

Op 27 februari is de return in Bernabeu. Dan spelen beide ploegen om een plek in de finale van de Copa del Rey.