Barcelona Femení begint competitie met historische zege in El Clasico

FC Barcelona Femení is uitstekend begonnen aan de competitie. De regerend landskampioen was zondagmiddag met 0-4 te sterk voor de vrouwen van Real Madrid. Het was de allereerste El Clasico in het vrouwenvoetbal.

Lieke Martens begon op de bank bij Barcelona Femení. De Nederlandse zag dat de score in de 18e minuut geopend werd door Patri Guijarro met een schot in de verre hoek. Een paar minuten later had Marta Torrejon de 0-2 op haar schoen, maar de Spaanse stuitte op de keepster van Real Madrid. De Catalaanse vrouwen bleven de baas op het veld, maar wisten niet meer te scoren in de eerste helft.

Tien minuten na rust verdubbelde Barcelona Femení haar voorsprong. Caroline Graham Hansen bereikte met een solo de achterlijn, waarna ze haar voorzet zag uitmonden in een eigen doelpunt van een Madrileense speelster. Direct na de treffer mocht Lieke Martens haar opwachting maken in dit historische duel. Zij had slechts tien minuten nodig om te scoren. Met een volley gooide zij de wedstrijd in het slot: 0-3. Maar de Catalanen waren nog niet helemaal klaar. Alexia Putellas bepaalde een kwartier voor tijd de eindstand op 0-4. Een klinkende zege in El Clasico!