Barcelona Femení voor de zesde keer landskampioen van Spanje!

Een feestelijke dag voor Barcelona Femení. De ploeg van trainer Lluis Cortés is voor de zesde keer in de clubhistorie landskampioen van Spanje geworden! Er werd zelf met 0-1 gewonnen van Tenerife en nummer twee Levante speelde vlak daarna gelijk.

Barcelona Femení begon met Lieke Martens op de bank aan het duel op Tenerife. Het bleef tot aan de laatste minuut spannend, terwijl de ploeg meestal met ruime cijfers weet te winnen in de competitie. Deze zondagmiddag was één treffer genoeg voor de zege. Het beslissende doelpunt werd in de 38e minuut gemaakt door Bruna Vilamala. Zij wist het net te vinden met een lage schuiver na een goede voorzet vanaf de rechterkant van het veld.

Toen het eindsignaal klonk kon er nog geen feestje worden gevierd. Want op dat moment had de ploeg nog één punt nodig. Maar de situatie veranderde doordat nummer twee Levante even later gelijkspeelde bij Espanyol. Na dit nieuws kon het feest losbarsten bij Barcelona Femení. De speelsters vierden de titel in een zwembad!

Bron: www.barcasource.nl

Facebook
Twitter