Barcelona hard onderuit tegen hekkensluiter Leganés

FC Barcelona heeft opnieuw punten verspeeld. De ploeg van Ernesto Valverde verspeelde afgelopen weekend al punten tegen Girona en woensdag was het opnieuw zover. De Catalanen wisten in een midweeks programma in de Liga niet te winnen van hekkensluiter Leganés. Een zwak spelend Barcelona ging met 2-1 onderuit.

Waar FC Barcelona vorige nog een voorsprong had in de Liga op concurrent Real Madrid, is dat een week later volledig verdwenen. De Catalanen morsten afgelopen weekend al punten tegen Girona en tegen hekkensluiter Leganés deed Barcelona dat opnieuw.

Waar het groot feest had moeten worden voor Lionel Messi, die zijn 700e wedstrijd voor FC Barcelona speelde, werd het een teleurstellende avond voor Barcelona. De ploeg kwam na een goede aanval al na twaalf minuten op een 1-0 voorsprong. Lionel Messi speelde drie verdedigers uit en Coutinho kon uiteindelijk in de verre hoek Barcelona op voorsprong brengen. Ook na de treffer van de Braziliaan bleef Barcelona de betere ploeg en leek er geen vuiltje aan de lucht, maar dat veranderde na de pauze.
Leganés zette na de pauze brutaal druk naar voren en kreeg zo nu en dan kleine kansjes. Barcelona werd daarentegen steeds slordiger. Busquets en Messi kregen de bal niet meer bij hun ploeggenoten en Barcelona moest steeds verder terug. Een slecht georganiseerde defensie van Barcelona zag Leganés na ruim zeven minuten in de tweede helft dan ook op gelijke hoogte komen. Een voorzet kon bij de tweede paal binnen gekopt worden door EL Zhar. En daarmee zette de aanvaller de nummer laatst in de Liga op 1-1 tegen Barcelona. Maar daar bleef het niet bij. Nog geen minuut later moest Pique opnieuw ingrijpen, maar de verdediger speelde voor het eigen doel Rodriguez in de voeten die daarmee eenvoudig 2-1 binnen kon schieten voor Leganés.

Barcelona ging in de slotfase nog op zoek naar de gelijkmaker, maar de Catalanen kregen de bal niet meer in het strafschopgebied van de thuisploeg. Daarmee verspeelt Barcelona in een week tijd vijf punten.