Barcelona kansloos onderuit bij Valencia

na dit weekend de koppositie te gaan verliezen in de Liga. De ploeg van Quique Setién ging zaterdagmiddag namelijk met 2-0 onderuit bij Valencia en daardoor kan Real Madrid later dit weekend de koppositie overnemen.

Barcelona speelde net als tegen Ibiza inspiratieloos en zonder vechtlust. De ploeg stapelde fout op fout en wist aanvallend niets te brengen in Mestalla. Na tien minuten spelen moest Pique na de zoveelste fout ingrijpen en dat leverde Valencia een strafschop op. Ter Stegen hield zijn ploeg op de been door de strafschop te stoppen.

Na rust veranderde het spelbeeld niet en bleef Valencia de gevaarlijkste ploeg. Het leverde na drie minuten spelen in de tweede helft de 1-0 op voor Valencia. Maxi Gomez kon helemaal vrij op doel schieten en via Jordi Alba belandde de bal achter Ter Stegen.

De ploeg va Quique Setién probeerde vervolgens wel druk te zetten op Valencia, maar de aanvallers konden geen vuist maken tegen de thuisploeg. Het was Lionel Messi die met een kopbal en een schot dat rakelings naast het doel ging voor het gevaar van Barcelona zorgde, maar verder dan die doelpogingen kwamen de Catalanen niet.

Uiteindelijk zorgde Maxi Gomez een kwartier voor tijd voor de deksel op de neus bij Barcelona. De aanvaller werd volledig vrij gelaten door Sergi Roberto en schoot in de verre hoek 2-0 raak voor Valencia.

Aankomende week speelt Barcelona opnieuw voor de Copa del Rey. In het eigen Camp Nou komt Leganés op bezoek.