Barcelona kent valse seizoensstart met gelijkspel tegen Rayo Vallecano

FC Barcelona is slecht begonnen aan de competitie. De Catalanen kwamen zaterdagavond in het eigen Spotify Camp Nou niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Rayo Vallecano. In de slotfase kreeg Sergio Busquets nog een tweede gele kaart en dus ook een rode prent.

Trainer Xavi besloot om drie debutanten in de basiself te zetten: Christensen, Lewandowski en Raphinha. Met de drie nieuwelingen op het veld ging Barcelona op zoek naar een snelle voorsprong. Maar dat lukte niet. Vanaf de eerste minuut bleek Rayo Vallecano een sterke tegenstander die weinig ruimte weggaf in de achterhoede en daarnaast wisten de bezoekers ook veel druk te krijgen op de bal. In de twaalfde minuut schoot Robert Lewandowski de bal tegen de touwen, maar vervolgens ging de vlag terecht omhoog wegens buitenspel van de Pool. De thuisploeg bleef in het restant van de eerste zonder veel succes zoeken naar kansen. De Catalanen waren nog het dichtst bij een treffer via een afstandsschot van Pedri. De inzet van de middenvelder ging rakelings naast.

Ook na rust bleek Rayo Vallecano een lastig te bespelen ploeg. Het meeste gevaar kwam door middel van afstandsschoten. Busquets, Fati en Lewandowski namen het vijandelijke doel onder vuur, maar zij vonden telkens doelman Dimitrievski op hun pad. Invaller Kessie leek vlak voor tijd voor de bevrijdende openingstreffer te zorgen, maar helaas stond Fati in de aanloop naar het doelpunt buitenspel. In de blessuretijd kreeg Sergio Busuqets nog zijn tweede gele kaart en dus moest hij naar de kant met een rode kaart. De middenvelder mist daardoor het tweede competitieduel op bezoek bij Real Sociedad.