Barcelona komt dankzij Griezmann met de schrik vrij op Ibiza

FC Barcelona is woensdag met de schrik vrij gekomen op Ibiza. De ploeg van Quique Setién moest in Estadio Can Misses vol aan de bak, nadat het al vroeg op achterstand kwam in de Copa del Rey. Uiteindelijk was het Antoine Griezmann die Barcelona een 2-1 overwinning bezorgde tegen Ibiza.

Barcelona, dat zonder Lionel Messi, Gerard Pique en Sergi Busquets, aantrad op Ibiza, wist vanaf de eerste minuut niet in het eigen spel te komen. De ploeg van Setién was onrustig en werd continue onder druk gezet door Ibiza. Het was dan ook geen verrassing dat de thuisploeg na tien minuten spelen op een 1-0 voorsprong kwam. Riqui Puig liet zijn man lopen en Marca Javi Pérez zag zijn inzet via het lichaam van Junior in de verre hoek belanden.

Voor Barcelona werd het vervolgens een loodzware eerste helft, waarin het vooral moest overleven. De thuisploeg kreeg zelfs de kans op 2-0, maar de paal stond voor Ibiza in de weg.

In de tweede helft begon Barcelona opnieuw in een te laag tempo. Het kreeg dan ook pas in de 68ste minuut de eerste kans van de wedstrijd, toen Ivan Rakitic met een zacht schot op doel schoot. Een steekpass van Frenkie de Jong zorgde er vijf minuten later voor dat Barcelona op gelijke hoogte kwam. De Nederlander stuurde Griezmann alleen op het doel af en de Fransman schoot eenvoudig de 1-1 raak.

In de slotfase ging Barcelona op zoek naar de overwinning. Ibiza probeerde vooral enkele spelers van Barcelona uit te schakelen. Uiteindelijk werd het de avond van Antoine Griezmann, die diep in de blessuretijd voor de 2-1 zorgde. Jordi Alba stuurde de aanvaller deze keer diep en Griezmann schoot de bal knap in de verre hoek binnen.

Barcelona komt door de late treffer van Griezmann met de schrik vrij op Ibiza en plaats zich door de overwinning voor de volgende ronde van de Copa del Rey. Zaterdag nemen de Catalanen het op tegen Valencia.