Barcelona kondigt contractnieuws aan: onder meer Frenkie en Ter Stegen verlengen

FC Barcelona heeft kort na de overwinning in de Champions League tegen Ferencvaros groot nieuws aangekondigd. Onder meer Frenkie de Jong, Marc-André Ter Stegen, Clement Lenglet en Gerard Pique hebben namelijk hun contract bij de club verlengd.

Frenkie de Jong heeft zijn contract bij FC Barcelona met twee seizoenen verlengd, tot medio 2026. De middenvelder krijgt met het nieuwe contract een ontsnappingsclausule van maar liefst 400 miljoen euro.

Net als Frenkie de Jong heeft Clement Lenglet zijn contract tot 2026 verlengd. Zijn clausule gaat naar maar liefst 300 miljoen euro. Gerard Pique, de derde aanvoerder van de Catalanen, heeft een akkoord bereikt om zijn contract tot de zomer van 2024 te verlengen. Ter Stegen, die al langere tijd met FC Barcelona in gesprek was, heeft zijn contract bij de club tot de zomer van 2025 verlengd.

De contractverlengingen zijn onderdeel van bezuinigingen die Barcelona vanwege het coronavirus moet doorvoeren. In de contracten is volgens de Spaanse media opgenomen dat de spelers in eerste instantie salaris zullen inleveren, maar in de komende jaren zal dat weer oplopen. De duur van het contract moet de spelers compenseren voor het inleveren van het salaris.

Bron: www.barcasource.nl

Facebook
Twitter