Barcelona loopt in slotminuten uit naar ruime zege in El Molinón

Barcelona heeft zich zaterdag hersteld van de midweekse misstap tegen Atlético Madrid. De regerend landskampioen van Spanje speelde op bezoek bij Sporting Gijón geen grootse wedstrijd, maar was wel bijzonder efficiënt. In een grijze eerste helft hadden de Catalanen, die niet over de geblesseerde Lionel Messi konden beschikken, aan twee aanvallen voldoende en in de slotminuten werd de eindstand van 0-5 bepaald. Barça komt daardoor op één punt van Real Madrid, dat gelijk speelde op Las Palmas.

In het eerste half uur was Sporting Gijón opgewassen tegen Barcelona: er werden veel verbeten duels op het middenveld uitgevochten en er waren amper kansen. Het team van Abelardo veroverde opvallend vaak de bal op het middenrif, maar deed daar uiteindelijk niets mee. Opvallend moment na twintig minuten spelen: Marc-André ter Stegen raakte de bal buiten het strafschopgebied met zijn hand aan, maar werd daar niet voor bestraft.

In de 29e minuut leidde balverlies van de Noord-Spanjaarden de 0-1 in. Na een pass van Arda Turan, de vervanger van Messi, omspeelde Luis Suárez de doelman en kon hij de openingstreffer voor het team van trainer Luis Enrique maken. Barcelona sloeg drie minuten later opnieuw toe. Sergi Roberto kreeg de bal van Neymar en zag hoe Rafinha uit zijn voorzet richting de eerste paal de 0-2 maakte.

Na rust opteerde Sporting aanvankelijk voor de lange bal, maar daar had Barcelona geen enkele moeite mee. Een directere speelstijl resulteerde in een kans voor Victor Rodriguez, die Ter Stegen tot een redding dwong. Naarmate de tweede helft vorderde, stapelden de continue akkefietjes zich op en zag de scheidsrechterlijke leiding zich genoodzaakt om in te grijpen.

Een kwartier voor tijd kwam Sporting met Gijón met tien man te staan: Alberto Lora haalde Sergi Roberto neer en onderbrak daarmee een tegenaanval van Barcelona. Het team van Luis Enrique kwam in de laatste negen minuten nog drie keer tot scoren: na een inzet van Paco Alcácer op de paal werkte Neymar de rebound binnen, Arda kopte een voorzet van Sergi Roberto tegen de touwen en na een heerlijke pass van Denis Suárez bepaalde Neymar de eindstand.